Home / Sanatate / Alimentatia / Andreea Goroh: Alimentația sănătoasă nu constă doar în ce mâncăm, dar și cum mâncăm, când mâncăm și cât mâncăm

Andreea Goroh: Alimentația sănătoasă nu constă doar în ce mâncăm, dar și cum mâncăm, când mâncăm și cât mâncăm

 

Tânăra din oraşul Ocniţa se numeşte Goroh Andreea și este studentă la medicină, anul 3 la USMF „Nicolae Testemițanu» din or. Chișinău. Am aflat de la Andreea că este și nutriționist certificat. A absolvit cursul «Nutriție integrativă și elementele fundamentale ale recuperării nemedicamentoase» a Academiei Educației Suplimentare EDPRO din or. Moscova.

Pentru majoritatea tinerilor, să își aleagă viitoarea profesie nu este un lucru ușor, pe alocuri cu sentimente de frică, nesiguranță și responsabilitate, pentru că asta urmează să faci toată viața. Totuși, Andreea ne-a spus că a știut încă din copilărie că va deveni medic.


— Andreea, cum ai ajuns la concluzia că anume medicina îți place și te vezi medic? Cineva te-a îndrumat sau ce te-a făcut să alegi medicina?
— Mi-am dorit să fiu medic din totdeauna. Mereu am fost curioasă și dornică de a afla mai mult, iar un alt domeniu mai vast care să-mi hrănească curiozitatea decât medicina, nici nu s-ar putea găsi dar, totuși, momentul de răscruce în formarea mea, a fost problemele de sănătate din familie. Am văzut cu ochii proprii cum o boală poate stinge un om și cum un medic poate să-l aprindă din nou și să-l aducă la o stare de bine.
Îndrumarea mea mi-a fost familia în prim plan, dar și profesorii de la Liceul Teoretic «Mihail Sadoveanu», or. Ocnița, în special domnul Ion Golubenco și doamna Valentina Golubenco, ei sunt persoanele care au pus temelia dragostei mele față de medicină, într-un mod practic și demonstrativ.

— Ne spui mai multe despre domeniul pe care l-ai ales să-l studiez mai aprofundat?
— Deși, tot mai des suntem interesați de tot ce e mai departe de noi, de tot ce pare mai misterios, însăși lucrurile de aproape, microscopic au o multitudine de taine. V-ați gândit oare vreodată că corpul uman are 100 de bilioane de celule? Sau că în fiecare secundă în organismul noastru are loc 100 de mii de reacții chimice? Dar că organismul nostru nu are nici un alt substrat decât hrana? Deci, nutriția este cheia stării de bine. Tocmai din acest motiv am decis să mă aprofundez în nutriție, pentru a afla cum combinăm alimentele pentru ca acestea să ne influenţeze pozitiv, dar nu negativ.


— În viziunea ta, ce înseamnă o alimentare sănătoasă și cât de importantă este alimentarea corectă în viața omului.
— Alimentația sănătoasă este crucială pentru organismul nostru. Pentru demonstrație: aportul excesiv de uleiuri trans duce la hipertensiune, ateroscleroză. Aportul insuficient de iod duce la hipotiroidism. Aportul insuficient de pește duce la osteoporoză etc.
În viziunea mea, alimentația sănătoasă nu constă doar în ce mâncăm, dar și cum mâncăm, când mâncăm și cât mâncăm, acesta integrează echilibrul perfect dintre toate răpunsurile la aceste întrebări puse pe o farfurie.

—  Un sfat pentru persoanele care luptă cu kilograme în plus.
— Îndemn toate persoanele care luptă cu kilogramele în plus să nu le fie frică de mâncare, dar să mănânce alimentele bogate în nutrienți și să evite cele alimente care reprezintă doar calorii goale.


— O îndrumare din partea ta pentru tinerii care încă nu știu cine vor să devină în viață. După care criterii să se orienteze în alegerea profesiei?
— Toți tinerii care încă nu știu ce cale să ia în viața sa, îi îndemn să-și asculte inima și să aleagă ceea ce ei își doresc, dar nu ceea ce așteaptă alții de la ei, urmați-vă propriile vise și aspirații.


— Mulţumim mult, Andreea! Îţi urăm succes și realizări importante! 

 

About rciumac

Check Also

Surprize gustoase pentru cei mai buni elevi ai LT ”Mihail Sadoveanu” din orașul Ocnița

Surprize gustoase pentru cei mai buni elevi ai LT ”Mihail Sadoveanu” din orașul Ocnița Proprietarii …

Добавить комментарий