FEMEIE, nu uita că ești minunată, puternică, curajoasă și stăpâna vieții tale!
Cu acest generic a fost sărbătorită Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural de către Organizația de Femei a PDM Ocnița.
Ideea celebrării și organizării a Zilei dedicate femeilor din mediul rural din raionul Ocnița aparține președintei OF Ocnița PDM, Svetlana Cotova. Buna intenție a fost realizată grație susținerii și ajutorului acordat de către întreaga echipă a OR PDM, președinte Constantin Gaidău.
Pentru a marca această Zi a Femeilor, au fost invitați mai mulți reprezentanți ai PDM Ocnița. A demarat evenimentul cu o adresare caldă a lui Constantin Gaidău pentru toate femeile din mediul rural. În mesajul său a menționat importanța femeii în societate și în viața bărbaților. Le-a urat femeilor multă sănătate, dragoste, răbdare și, să nu uite niciodată de rolul pe care-l are – să fie Femeie, să dăruie continuitate vieții! Să aibă alături bărbați puternici care să le ușureze viața și să le ocrotească.
La eveniment a fost prezentă și președinta Femeilor Democrate PDM, Valentina Buliga. A adresat publicului un mesaj emoționant, până la lacrimi.
VIDEO: Mesajul emoționant al Valentinei BULIGA, adresat la Ocnița, cu prilejul Zilei internaționale a femeilor din mediul rural
Femeile din mediul rural au fost slăvite în cuvinte de către mai mulți bărbați din echipa OR PDM Ocnița. Cu o surpriză specială, la sărbătoare a venit și primarul de Hădărăuți, Iurie Lupu.
VIDEO: Surpriza specială a lui Iurie Lupu, primar de Hădărăuți, pentru femeile ocnițene din mediul rural
Pentru activism și rolul pe care-l dețin în societate, au fost menționate câteva femei cu Diplome, înmânate de către Valentina Buliga.
Un mesaj de felicitare și mulțumire pentru prezență a fost rostit de către președinta OF PDM Ocnița, Svetlana Cotova. Dânsa a menționat că femeia a născut veșnicia la sat. Femeia este cea care perpetuează veșnicia. Le-a urat tuturor sănătate, frumusețe, credință, planuri mărețe și realizări frumoase.
Obiectivul principal de organizare al acestei sărbători a fost reconstruirea imaginii femeii din mediul rural, prin implicarea sa în viaţa economică, socială şi culturală a comunităţii, precum şi a tradiţiilor păstrate în mediul rural.
A finalizat evenimentul cu o fotografie comună.