Home / Cotidian / » Moldova mea scumpă, ce mult te iubesc! «

» Moldova mea scumpă, ce mult te iubesc! «

« Moldova mea scumpă, ce mult te iubesc! «

La 26 august 2016 în sala de lectură a Bibliotecii publice orăşeneşti Ocniţa a fost organizată ora de informare cu genericul « Moldova mea scumpă, ce mult te iubesc! « în cadrul ciclului de activităţi consacrate aniversării a 25 ani de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova. Grupa ţintă a activităţii au fost beneficiarii copii de vârsta 8-14 ani. Ora de informare a inclus comunicarea referitor la importanţa evenimentului pentru ţara noastră, pentru neamul nostru, pentru fiecare din noi, cei care veţuim împreună pe acest plai minunat cu numele Moldova.

   » Patria e tot ce are omul mai scump — părinți,  bunici, frați și surori. Cerul senin și Pământul pe care s-a născut  și de care nu poate uita niciodată…» anume acesta a fost mesajul cu aripi, pe care   am dorit să-l transmit copiilor. Prin  acest mesaj  am încercat să valorific  sentimentul patriotic al celora care  se numesc Cetăţeni ai Republicii Moldova, am încercat să-i motivez pe copii ca să-şi iubească Ţara-mamă, Ţara  în care s-au născut, trăiesc şi îi vor sluji în viitor. O provocare pentru copii de a conştientiza mesajul au fost cuvintele filozofului Platon, deseori repetate de  D. Cantemir, „ … a sluji nu numai sie, dar şi Patriei…”

În continuare a urmat o mică excursie virtuală  în trecutul glorios al Moldovei. Copiii au vizionat un film  documentar despre evenimentul crucial  din viața țării noastre care s-a săvârşit în ziua de 27 august 1991 prin Marea Adunare Naţională, eveniment care a dus la schimbarea destinului poporului nostru și la crearea unui stat nou, suveran și independent.

Copiii au recitat poezii, au vizionat clipuri video cu cântece patriotice pe versurile marilor scriitori ai neamului Grigore Vieru şi Dumitru Matcovschi.

Ora de informare a inclus şi tratarea originală a Legendei Moldovei: povestirea Legendei concomitent a fost ilustrată pe tabla magnetică prin figuri din hârtie, ce reprezentau personajele istorice din Legendă. Prin metoda jocului copiii uşor s-au informat despre etimologia cuvântului „Moldova”, au cunoscut încă  o variantă a Legendei despre Moldova și, deja, vor cunoaşte de ce anume țărișoara noastră poartă acest nume frumos şi sonor „MOLDOVA”.

Provocați la discuție participanţii la activitate au depănat cunoştinţele la temă acumulate la lecţiile de istorie, şi-au expus opiniile personale la subiectele în discuţie. E îmbucurător faptul, că la activitate au fost prezenţi copii şi adolescenţi vorbitori de limbă rusă, care au fost curioşi, interesaţi şi activi.

Activitatea, la sigur, va contribui la cultivarea dragostei şi mândriei de Neam, de Patrie, va consolida  sentimentul patriotic la generaţia tânără de ocniţeni.

Caraiman Natalia,

şef sector copii, BPO Ocniţa.

Mai multe foto accesați AICI

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий