Home / PDM / Forumul Organizației Raionale Ocniţa a Partidului Democrat din Moldova

Forumul Organizației Raionale Ocniţa a Partidului Democrat din Moldova

Forumul Organizației Raionale Ocniţa a Partidului Democrat din Moldova

Astăzi, 8 iulie, la Ocnița s-a desfășurat Forumul Organizației Raionale Ocniţa a Partidului Democrat din Moldova. La eveniment au fost prezenți toți membrii de partid din raionul Ocnița. Au fost invitați și liderii de partid din raioanele învecinate – Dondușeni, Drochia, Edineț, Briceni.

Oaspeții de onoare, au fost întâmpinați cu aplauze și flori:

Marian Lupu – vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, deputatul din Parlamentul Republicii Moldova, Președintele fracțiunii PDM în Parlamentul Republicii;

Marcel Răducan — delegatul politic al PDM Ocnita ,băștinașul raionului Ocnița, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, vicepreședinte a Comisiei Parlamentare Finanțe și Buget.

Alexandru Cauia — vicepreședinte al  Partidului Democrat din Moldova, Președinte al Organizației Naționale «Tineretul Democrat din Moldova»;

Oleg Sîrbu și Cornel Padnevici – deputați în Parlamentul  Republicii Moldova;

Sergiu Popovici — coordonatorul Partidului Democrat în raionul Ocnița, șeful Înterprinderii de stat “Gările și stațiile auto”;

Ghenadie Cucu — coordonator al Partidului Democrat din Moldova în raionul Edineț.

În cadrul Forumului au fost făcute totalurile activităţii Organizaţiei raionale PDM. Constantin Gaidău, președintele Organizației Raionale Ocnița a PDM , a menţionat importanţa consolidării echipei în raion şi, a pus în prim plan meritul fiecărui membru în cadrul organizaţiei.  Dânsul a menționat despre misiunea acestui Forum și, totodată, a trecut în revistă reușitele echipei raionale de partid, menționând obiectivele și sarcinile de viitor, întru obținerea victoriei la Alegerile Parlamentare din toamna anului curent.

Raisa Cotîrșeva, Președinte a Organizației raionale “Tezaurul națiunii” din Ocnița, secretarul executiv al Organizației raionale a vorbit despre contribuția experienței pe care o pot aduce persoanele de vârsta a treia la procesul de dezvoltare a Republicii Moldova și, a făcut un bilanț al activității sale în calitate de președintă a OR a oamenilor în etate.

A familiarizat audiența cu rodul muncii sale, în calitate de președintă a Organizației Raionale de Femei a PDM, Svetlana Cotova, consilier raional, vicedirector al Centrului multifuncțional Ocnița.

Tinerii sunt viitorul Republicii Moldova, o resursă strategică a țării, iar acțiunile prezente ale tinerilor vor pune bazele viitoarei evoluții a țării noastre, este convinsă Ludmila Guțul, președintele Organizației raionale “Tineretul Democrat”, Inspectorul superior al Centrului multifuncțional Ocnița. Prin discursul său a îndemnat tineretul să fie receptiv, să participle activ în viața comunității pe care o reprezintă. Tinerii de azi reprezintă viitorul de mâine.

Despre implementarea unei noi strategii de comunicare cu alegătorii a vorbit Igor Voleac, președinte OP Ocnița, PDM, membru al Biroului Executiv, șef Inspectoratul Fiscal de Stat Ocnița.

În cadrul evenimentului a luat cuvânt Emilia Albu, primar de Mereșeuca. Dânsa a vorbit despre realizările sale în calitate de primar. Deși aleșii locali se confruntă cu multe probleme, la acest Forum primarul de Mereșeuca și-a exprimat mulțumirea că, în sfârșit, prin Dispoziția prim-ministrului, a fost creat un grup de lucru, privind activitatea APL. Astfel, problemele cu care se confruntă autoritățile locale vor fi abordate și găsite soluții în cadrul acestui grup de lucru creat dintre Administrația Publică Centrală și Locală, cu participarea miniștrilor. Mesajul de mulţumire în adresa conducerii republicane și raionale de partid a fost susţinut cu aplauze.

Cu un mesaj de salut, în scenă a urcat băștinașul raionului Ocnița, Marcel Răducan. A mulțumit celor prezenți pentru susținerea și încrederea pe care o au față de PDM.

Alexandru Cauia, în discursul său a menționat că, în pofida faptului că, la nivel raional, democrații sunt în opoziție și nu la guvernare, aici la Ocnița este cea mai consolidată, cea mai inteligentă echipă de partid. Un mulțumesc aparte a adresat Ludmilei Guțul pentru tot ceea ce a reușit să facă la nivel de tineret în raionul Ocnița, dăruindu-i un buchet de flori.

Despre consolidarea RM, programe și priorități a vorbit Marian Lupu.

Potrivit organizatorilor, anul  2018 este un an important pentru Republica Moldova. Un element decisiv pentru evoluția țării, constituie Alegerile parlamentare care urmeaza să aibă loc în toamnă. In acest context ,misiunea Forumului de astăzi a fost de a consolida atât pozitia Organizației raionale Ocnița, cât și a Partidului Democrat din Moldova la nivel de țară.

A culminat partea solemnă a Forumului cu extinderea echipei OR Ocnița PDM. Circa 350 de carnete de partid au fost înmânate noilor membri ce vor face parte din familia PDM Ocnița.

A finalizat evenimentul cu un concert. Pe scena Casei de Cultură din Ocnița a evoluat Lenuța Gheorghiță și formația LUME.

Reporter EDIT Media

About rciumac

Check Also

28 ianuarie – Caravana electorală PDM la Ocnița!

28 ianuarie – Caravana electorală PDM la Ocnița. În programul acțiunilor vor fi întâlniri cu …

Добавить комментарий