Home / paradis / Lucrări de împădurire la Ocnița

Lucrări de împădurire la Ocnița

Lucrări de împădurire la Ocnița

Lucrările de împădurire la Ocnița se realizează în cadrul proiectului ASALT, implementat de AO Paradis, coordonator de proiect Lilia Hropotinschi, în parteneriat cu primăria orașului Ocnița, primar Ion Ciumac.

Pe o suprafață de 5,09 ha sunt plantați un amestec de specii de arbori și arbuști. Suprafața inclusă în proiect este repartizată în 5 sectoare în funcție de condițiile de creștere și de speciile de arbori folosite.

Potrivit Liliei Hropotinschii, plantația forestieră cu funcții de protecție și recreativă este alcătuită din mai multe specii de arbori așezate într-o anumită ordine. Amestecul este necesar pentru a se putea obține o plantație cât mai eficientă prin funcțiile pe care trebuie sa le îndeplinească, cât mai rezistentă față de diferiți agenți vătămători și care să producă cât mai multe produse (lemnoase și accesorii).

Plantarea este executată în baza unui contract încheiat cu Întreprinderea de Stat Silvicultura  Edineț, selectată în rezultatul desfășurări concursului prin  CdO, spune Lilia Hropotinschii.

În opinia primarului de Ocnița, pe terenul din gestiunea primăriei sunt plantate următoarele specii: mesteacăn, plop alb, paltin de câmp, frasin, stejar roșu, tei, salcâm alb, vișen turcesc etc.

Cheltuielile de proiect constituie 149905,0 lei. Material săditor a fost procurat în sumă de 64652,98 lei. Au fost alocate surse pentru lucrările mecanizate, cele manuale și materiale necesare realizării de împădurire.

Suportul financiar a fost oferit de GEF SGP, în cadrul “Programului de Granturi Mici GEF, implementat de PNUD”  în perioada  august 2018- octombrie 2019.

Proiectul » A S A L T » este implementat de AO Paradis în parteneriat cu primăria or.Ocnița.

EDIT Media

About rciumac

Check Also

Douăzeci și trei de cazuri de coronavirus în raionul Ocnița. Situația la 13.05.2020

Astăzi,13.05.2020, cu regret, sunt confirmate noi cazuri de îmbolnăvire de coronavirus în raionul Ocnița. În …

Добавить комментарий