Home / Cotidian / 10 minute de educaţie rutieră la Liceul Teoretic ,,Mihai Sadoveanu” din orașul Ocniţa

10 minute de educaţie rutieră la Liceul Teoretic ,,Mihai Sadoveanu” din orașul Ocniţa

Inspectoratul de Poliție Ocnița a desfășurat Operațiunea »Pietonul», în cadrul Liceului Teoretic ,,Mihai Sadoveanu” din or. Ocniţa. Angajații Inspectoratului de Poliție Ocniţa, în colaborare cu angajații Regimentului Patrulare Nord al INP şi voluntarii din cadrul AO ,, Bunicii Grijulii” r-l Ocniţa, cu implicarea centrului mobil de prevenire, au desfășurat lecţii cu genericul ,,10 minute de educaţie rutieră pe zi îţi salvează viaţa”.

Prin desfășurarea activităţii de informare şi sensibilizare, copiii au fost familiarizaţi cu privire la măsurile de siguranţă, cu scopul reducerii riscului de victimizare, fiind înaintate Recomandări privind modalităţile de reacţionare în astfel de situaţii.
Organizatorii, pe parcursul activității, au repartizat copiilor broșuri și pliante informative cu Recomandări utile.

Potrivit angajaților Inspectoratului de Poliție Ocnița, educația rutieră în rândul copiilor are drept scop de a reduce numărul de accidente cu implicarea copiilor, încurajarea lor să participe activ în trafic, cu aplicarea în mod conștient a Regulilor pe care le-au cunoscut, fiind conștienți și de consecințe. Totodată, polițiștii, prin astfel de acțiuni, cultivă o atitudine responsabilă din partea copiilor, explicându-le ce înseamnă să se afle în siguranță și ce înseamnă pericol. Astfel, copilul află care este rolul polițistului în viața lui.

About rciumac

Check Also

A fost dat startul etapei de testare a noii versiuni a sistemului „e — Factura”

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) informează că a efectuat, în baza propunerilor formulate …

Добавить комментарий