Home / Cotidian / A patra ședință de lucru GAL s-a desfășurat la Sauca

A patra ședință de lucru GAL s-a desfășurat la Sauca

A patra ședință de lucru GAL s-a desfășurat la Sauca

Recent, în incinta primăriei satului Sauca s-a desfășurat a 4 ședință de lucru a formării Grupurilor de Acțiune Locală (GAL).  Evenimentul face parte din cadrul proiectului ”Activități LEADER în Moldova”. Au participat reprezentanți din sectorul public și privat din localitățile s. Lipnic, s. Gîrbova, s. Bîrnova și orașul Ocnița, cât  și din cele 5 localități atrase în proiect — Naslavcea, Lencăuți, Verejeni, Sauca și or.Frunze.

Coordonatorii de proiect, Ana Cerneva și Vitalie Jereghi au vorbit despre rolul, misiunea și activitățile GAL-urilor, menționând că această formă de acțiune locală este răspândită în Uniunea Europeană și susținută prin diverse programe.

Această formă de cooperare între APL, sectorul de afaceri și societatea civilă capătă popularitate în Republica Moldova și devine un instrument european de dezvoltare rurală.

În opinia participanților, aceste Gal-uri deschid oportunități de finanțare, astfel provoacă potentialii beneficiari din teritoriu să depuna proiecte.

După formarea Grupului de Acțiune Locală, va urma selectarea ideilor de proiect, ca mai apoi, să fie identificate domeniile de dezvoltare și elaborarea Planului Strategic de Acțiune pentru GAL, după care, în luna martie va avea loc semnarea Acordului de Parteneriat Teritorial de membrii GAL-lui.

A II etapă de activități, din cadrul proiectului, va cuprinde crearea echipei de management GAL; organizarea concursului de granturi și, implementarea primelor proiecte pe teritoriul GAL.Potrivit organizatorilor, va fi asigurată îndrumare și asistență tehnică la fiecare etapă.

Proiectul ”Activități LEADER în Moldova” este finanțat de Polish Aid și implementat de Soludarity Fund Pl in Moldova.

EDIT Media

  1. S. La Grupul de Acțiune Locală a aderat și s. Mereșeuca

 

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий