Home / Cotidian / Alexei și Stela STRATU: Pentru noi nu există cuvântul EU, există doar cuvântul NOI

Alexei și Stela STRATU: Pentru noi nu există cuvântul EU, există doar cuvântul NOI

 

O familie testată în timp care, împreună, reușesc să depășească toate necazurile vieții este cu adevărat demnă de respect și admirație. Un astfel de model este familia Stratu  Alexei și Stela din Lipnic.  Ei consideră că familia e tot ce poate fi mai frumos în această viață.

Ce înseamnă pentru Dvs familia şi ce rol are?

Stela Stratu: Familia este cel mai prețios dar primit de la Dumnezeu. E un izvor nesecat de dragoste, respect, devotament, armonie, luare de decizii, surâs de copii …. E o comunitate ce asigură prezentul și viitorul…E tot ce poate fi mai frumos în această viață. E castelul fericirii, bunei credințe, a zâmbetului… Familia are cel mai important rol în viața mea, deoarece doar aici mă pot simți regină, mamă, iubită, soție.

Cum poate fi caracterizată familia Stratu? Cum a apărut şi cum a evoluat până-n prezent?

Alexei Stratu: Familia Stratu poate fi caracterizată ca o familie formată din 4 membri: eu, soția și cei doi fii ai noștri — Cătălin și Alex. Suntem o familie ce tinde spre perfecțiune, unde predomină fidelitatea, prietenia, dragostea, respectul și, desigur, ajutorul reciproc. Pentru noi nu există cuvântul EU, există doar cuvântul NOI. Familia Stratu a apărut ca și oricare familie din dragostea a doi tineri. Apare oficial la 19.09.1999 — aceasta fiind prima etapă urmată de încă două etape principale. A doua etapă a fost când s-a născut primul fiu al nostru Cătălin -anul 2000. A treia etapă a fost în 2017, când a apărut mezinul familiei — Alex.

 

Credeţi în destin sau sunteţi de părerea că fiecare dintre noi este creatorul propriului destin?

Stela Stratu: Ași zice că și destinul joacă un rol important în viața unui cuplu. Dar mult depinde și de partenerul de viață. Dacă destinul ți-a dat în cale un partener de încredere cu care te simți în confort, trebuie doar să păstrezi armonia și durabilitatea familiei.

În viziunea Dvs, ce stă la baza formării unui cuplu ? Alexei Stratu: Viața de familie este frumoasă când se bazează pe dragoste, aceleași scopuri, înțelegere, respect reciproc, cât și angajament din partea tuturor membrilor familiei.

 

Puteţi descrie 3 lecţii de viaţă învăţate în familie?

Stela Stratu: 1 Lecție — să nu uităm de părinții noștri care ne-au dat viață și ne-au adus în postura de oameni de casă/familie, care ne-au ajutat și ne-au dat tot ce au avut mai bun. Cea mai bună educație pe care o primesc copiii noștri, e exemplul propriu.

A 2 Lecție învățată a fost și este rolul de a fi o mamă bună pentru copiii mei. De a le asigura fiilor mei calmul, căldura și dragostea părintească. Sunt așa cum mă vor ei să mă vadă. Fiul mai mic mă învăța să fiu mai puternică, să privesc viața cu alți ochi, să fiu optimistă. Fiul mai mare mă învață să fiu curajoasă, să pășesc ferm și încrezută spre ceea ce vreau să fac. Mereu mă susține. Vreau să le mulțumesc cu toată inima mea de mamă.

A 3 Lecție învățată este de a fi partener de viață/iubită/soție și prieten de încredere pentru soț și copii pe parcursul vieții. A avea responsabilități și obligații față de partenerul de viață și de copii.

 

Care sunt cele mai importante evenimente din viaţa familiei Stratu?

Alexei Stratu: Cele mai frumoase realizări ale familie Stratu sunt, desigur, copiii care simbolizează dragostea noastră — Cătălin și Alex.

Ce se află în spatele realizărilor personale, cât şi profesionale ale Dvs?

Stela Stratu: În primul rând, vreau să le aduc un mare mulțumesc părinților mei, Vladimir și Vera Rezneac care m-au educat, au avut încredere în mine și mi-au dat un bun exemplu. Întotdeauna am simțit dragostea lor față de mine, ceea ce încerc să le dau și copiilor mei. Mă bucur că îi am și încă mă mai simt copil. În al doilea rând, vreau să-i mulțumesc soțului meu care mereu mă susține și care mereu face imposibilul posibil. În al treilea rând, copiilor mei care îmi dau aripi să zbor. Și, desigur, colegilor mei de muncă, alături de care mă simt foarte bine.

 

Cum depăşiţi oboseala, nervozitatea sau alte stări negative? Mai exact, ce Vă încarcă bateria ca să fiţi mereu binevoitoare, cu zâmbet şi plină de energie ?

Stela Stratu: Este cea mai provocătoare întrebare la care îmi vine mai greu să răspund, dar, totuși, am să încerc să răspund și la această întrebare. Vreau să menționez că am foarte puține momente când nu mă simt obosită, tensionată și implicată, deoarece mă aflu permanent în mișcare. Dar reușesc și să mă odihnesc. Uit de oboseală mai ales atunci când văd succesele copiilor mei, când îi văd fericiți și împliniți. Zâmbetul, liniștea, clipele fericite – sunt meritul soțului meu. Când vede că sunt epuizată de puteri, e cel care mă ridică și mă susține. E bărbatul care mă iubește așa cum sunt, indiferent de starea emoțională. Colegii mei de serviciu sunt cei care mă fac să zâmbesc și să mă simt energică și vioaie, chiar și atunci când sunt epuizată complet. Mă ajută mult și întâlnirele de suflet cu prietenii mei care mereu au încredere în mine și îmi zic că eu totul pot. Vreau să-i zic un mare mulțumesc prietenei mele, Gârtopan Valentina, pentru fidelitate prietenească, optimism și gânduri pozitive. Și, în sfârșit, vreau să-mi mulțumesc mie că pot zâmbi, chiar și atunci când sunt foarte obosită.

De ce depinde fericirea în familia Dvs?

Alexei Stratu: Viața de familie este frumoasă alături de cei dragi: soție și copii. Nu poți avea niciodată TOTUL , dar dacă ai înțelegere, dragoste, un zâmbet sincer și, după o zi grea de muncă, te simți împlinit și fericit. Mă strădui când vin acasă de la serviciu să las toată oboseala după poartă, pentru a mă afla într-o atmosferă plăcută, alături de familia mea. Fericirea depinde de noi înșine.

 

5 sfaturi ale Dvs pentru o viaţă de familie fericită?

Stela Stratu:

  1. Iubește ca să fii iubit.
  2. Priviți într-o singură direcție și nicidecum în direcții opuse.
  3. Fiți fideli alesului inimii.
  4. Respectați membrii familiei și trătați-i cu răbdare și încrede.
  5. Ajutați-va reciproc și fiți cei mai apropiați prieteni.

 

 

Edit Media

About rciumac

Check Also

ÎM «Apă-Canal Ocnița» solicită eliberarea Autorizației de mediu

  ÎM «Apă-Canal Ocnița» solicită eliberarea Autorizației de mediu pentru folosirea specială a apei din …

Добавить комментарий