Home / Cotidian / Au fost premiați cei mai activi voluntari din raionul Ocnița!

Au fost premiați cei mai activi voluntari din raionul Ocnița!

Au fost premiați cei mai activi voluntari din raionul Ocnița!

Zi de decernare pentru voluntarii din raionul Ocnița. Au fost invitați la Consiliul Raional pentru a fi menționați cu Diplome și premii bănești. Au beneficiat de aceste premii, oferite de CR, voluntarii care au contribuit la dezvoltarea și promovarea mișcării de voluntariat, prin implicarea organizațiilor societății civile, autorităților și instituțiilor publice în desfășurarea evenimentului  Săptămâna Națională a Voluntariatului.

La eveniment a participat vicepreședintele raionului Ocnița, Andrei Țopa care a menționat despre importanța implicării în acțiuni de voluntariat.

Victor Ursan, specialist în probleme Tineret și Sport a făcut o totalizare a activităților din cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, menționând cei mai activi voluntari.

Voluntariatul oferă posibilitatea interacţiunii cu grupuri sociale diverse cu care nu interacţionăm în mod curent în activităţile noastre obişnuite, contribuind la creşterea solidarităţii şi toleranţei, și-a exprimat atitudinea șefa Centrului de Tineret, Tatiana Chistruga.

Cuvinte de apreciere și laudă au fost adresate echipei de voluntari Implică-te și Tu, AO Paradis, coordinator Lilia Hropotinschii. Tinerii din această echipă s-au dovedit a fi cei mai activi și receptivi la orice inițiativă sau propunere din partea autorităților.

Orice implicare în activităţi de voluntariat implică o formă de învăţare socială, chiar dacă de multe ori aceasta nu este conştientizată, susține Lilia Hropotinschii. Implicarea în activităţi de voluntariat dezvoltă o serie de abilităţi şi competenţe sociale, cum ar fi de exemplu solidaritatea, toleranţa, încrederea, spiritul civic şi responsabilitatea socială. Implicându-ne în activităţi de voluntariat reuşim să vedem lumea prin ochii celorlalţi şi să înţelegem şi să observăm limitele incorecte pe care societatea le pune uneori în faţa unora dintre membrii ei. Am devenit astfel mai solidari şi mai toleranţi, dar şi mai conştienţi de limitele societăţii noastre, a menționat Lilia Hropotinschii.

Valoarea voluntariatului este indiscutabilă, iar recunoaşterea în societate a fost confirmată astăzi de către responsabilii Consiliului Raional Ocnița.

About rciumac

Check Also

O discuție de suflet cu legendarul Denis VIERU, lider mondial la judo

  — Ce stă în spatele succesului unui sportiv desăvârșit, precum Dvs? — La general, …

Добавить комментарий