Home / Cotidian / Birou modern pentru «bunicii grijulii» din Ocnița!

Birou modern pentru «bunicii grijulii» din Ocnița!

Birou modern pentru «bunicii grijulii» din Ocnița!

La 11 septembrie, în incinta primăriei Ocnița a fost inaugurat oficiul ”bunicilor grijulii”. La eveniment, alături de bunicii grijulii, au participat angajații Inspectoratului de Poliție Ocnița și reprezentanți ai  administraţiei publice locale. Cu pâine și sare a fost întâmpinat inițiatorul proiectului Bunicii Grijulii, Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție.

Surpriza muzicală prezentată de copii, în exclusivitate, pentru oaspeții veniți de la Chișinău,pentru toți bunicii grijulii, dar și pentru actorii implicați la realizarea acestui proiect, a fost apreciată cu aplauze și zâmbete. În semn de mulțumire, micii artiști au dat valoare talentului de a cânta și a dansa, pentru ce au și primit dulciuri din partea colaboratorilor de poliție.

Momentul culminant al evenimentului a fost tăierea panglicii. Bunicii grijulii, primii au pășit în biroul proaspăt mobilat și dotat cu cele necesare pentru activitatea lor.

Potrivit lui Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţie, bunicii grijulii merită să aibă a lor birou unde-și vor putea plănui activitățile.

Activitatea voluntară de a proteja zilnic copiii de pericolul străzii a devenit una îndrăgită de bunicii grijulii din Ocnița.

Munca bunicilor grijulii, deși este una voluntară, merită să fie stimulată, susține Inițiatorul proiectului, Gheorghe Cavcaliuc .

A finalizat evenimentul cu o ședință interactivă, în cadrul căreia toți actorii implicați la realizarea acestui proiect au avut posibilitatea să discute, să facă schimb de informație, totodată, bunicii grijulii au fost familiarizați despre stimularea activității lor.

Șeful Inspectoratului de Poliție Ocnița, Oleg Cojocari a mulțumit primăriei Ocnița, Direcției Învățământ, secției Cultură pentru colaborare și susținere la organizarea și desfășurarea activității de inaugurare a oficiului pentru bunicii grijulii.

Proiectul național „Bunicii Grijulii”, a fost lansat în luna mai, anul curent și, are drept scop să asigure securitatea copiilor în drum spre școală, implicând persoane de vârsta a treia pe principiul de voluntariat.

În prezent, în proiect sunt implicaţi peste 1500 de bunici din toate raioanele ţării.  În raionul Ocnița activează în calitatea de bunici grijulii peste 30 de persoane.

About rciumac

Check Also

A fost dat startul etapei de testare a noii versiuni a sistemului „e — Factura”

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) informează că a efectuat, în baza propunerilor formulate …

Добавить комментарий