Home / Cotidian / Foto / Bursa de merit EASY CREDIT SCHOLARSHIP 2018-2019 pentru Cristina TABUICA din Ocnița, studentă la ASEM

Bursa de merit EASY CREDIT SCHOLARSHIP 2018-2019 pentru Cristina TABUICA din Ocnița, studentă la ASEM

Bursa de merit EASY CREDIT SCHOLARSHIP 2018-2019 pentru Cristina TABUICA din Ocnița, studentă la ASEM

Cristina Tabuica din Ocnița, studentă la Academia de Studii Economice din Moldova, facultatea Finanțe, a devenit beneficiara bursei de merit EASY CREDIT SCHOLARSHIP 2018-2019. A fost selectată pentru a-i fi oferită această bursă de merit în valoare de 200 euro lunar, timp de un an, pentru rezultatele obținute, pentru sârguință, activism civic și implicare în activități de voluntariat.

În exclusivitate, pentru EDIT-Media, Cristina  vorbește despre  emoțiile pe care le-a trăit la premiere, ce va face cu banii și, ce trebuie să facă studenții ca să beneficieze și ei de o astfel de bursă:

Emoții la premiere

Bursa de Merit este nu doar un suport financiar, dar o conștientizare a faptului că am pornit pe calea corectă a vieții. Mă mîndresc nespus de mult cu succesele obținute, dar niciodată nu mă limitez la ele. Dorința de autodepășire și dezvoltare continuă mă motivează să mă implic activ în diverse activități. Astfel, pe parcursul anului 2018-2019 beneficiez atît de Bursa Guvernului, cît și de Bursa Easy Credit.

Înmânarea oficială a Bursei de Merit Easy Credit m-a făcut să simt o satisfacere spirituală și să înțeleg că studenții buni sunt apreciați la justa valoare.

Gestionarea banilor

Bursele obținute îmi oferă luxul de a fi independentă de părinți, din punct de vedere financiar. O parte din mijloace bănești le colectez, pentru ca ulterior să le investesc în dezvoltare profesională – training-uri, cursuri.

Cum să beneficiezi

Compania Easy Credit este orientată către absolvenții universităților ASEM și USM, oferindu-le nu doar o Bursă de Merit, dar și oportunitatea de a efectua orice tip de practică în cadrul companiei, de a solicita asistență tehnică și date statistice de la Departamentului Juridic, Financiar și de Credite din cadrul  ÎCSM Easy Credit SRL, precum și de a se angaja în cîmpul muncii în mod prioritar.

Pentru a beneficia de Easy Credit Scholarship este necesar ca studentul, din ultimul an de studii, să prezinte companiei un set de acte (reușita academică, scrisori de recomandare, diplome obținute la diverse activități sau voluntariat), precum și un eseu tematica căruia diferă de la facultate la facultate. După analizarea dosarului, dacă participantul a interesat compania, el este invitat la un interviu. În urma discuțiilor cu reprezentanții ÎCSM Easy Creadit SRL, se aleg cei mai buni studenți. Șansele tuturor participanților sunt identice.

Motivația de a fi cea mai bună

De mic copil, părinții mă învățau că succesul este suma unor eforturi mici, repetate zi de zi. Ei mă motivau în continuu atît prin cuvinte, cît și prin exemple, să muncesc. Anume părinții mi-au demonstrat că viața nu are limite, cu excepția celor pe care ni le impunem singuri. Cred că asta este explicația faptului de ce mă implic în activități de voluntariat, concursuri sau simpozioane științifice, și de ce îmi reușește să fiu mereu printre primii.

Studenții trebuie să învețe!

Consider că elevii și studenții trebuie să pună accent pe învățătură acum – căci ulterior, încadrîndu-se în cîmpul muncii ei pot conștientiza cîte lucruri utile au fost ignorate. Niciodată nu putem fi siguri în viitorul apropiat și niciodată nu știm de care cunoștințe vom avea nevoie. Astfel, atîta timp cît suntem tineri și plini de viață, avem șansa de a învăța multe lucruri și de a ne îmbogăți bagajul de cunoștințe.

A învăța cu tragere de inimă și a da dovadă de activism civic – nu este nimic altceva, decît a-ți respecta propria personalitate. Îndemn toți studenții să iasă din zona de confort și să valorifice orice oportunitate care apare în viața lor – fie de a învăța un subiect nou, fie de a salva viața cuiva.

About rciumac

Check Also

Tinerii pot să facă mai mult decât să comenteze pe Facebook la postarea unui partid politic

La alegerile locale generale din acest an, elevii și studenții vor vota la secțiile de …

Добавить комментарий