Home / Alegerile locale generale 20 octombrie 2019 / CE VOTĂM, CÂND VOTĂM, CUM VOTĂM, UNDE VOTĂM

CE VOTĂM, CÂND VOTĂM, CUM VOTĂM, UNDE VOTĂM

La scrutinul, desfăşurat duminică, 20 octombrie 2019, între orele 7.00 — 21.00, alegem primarii, consilierii locali şi raionali.

CE VOTĂM?

Veți primi 3 buletine de vot: unul va fi de culoare roză — pentru alegerea primarului; unul de culoare gri afumat — pentru alegerea consilierilor în cadrul consiliului local; unul bej — pentru alegerea consilierilor în cadrul Consiliului raional.

Aici vedeți Lista candidaților înregistraţi pentru funcţia de primar la alegerile locale generale  din 20 octombrie 2019, raionul Ocnița: https://edit.ocn.md/candidati-inregistrati-pentru-functia-de-primar-la-alegerile-locale-generale-din-20-octombrie-2019-ocnita/

Vedeți și Lista candidaților înregistraţi pentru funcţia de consilier la alegerile locale generale  din 20 octombrie 2019 în circumscripția electorală raională Ocnița, nr 24:  https://a.cec.md/ro/functia-de-consilier-6087.html

CÂND VOTĂM?

Secţiile de votare se deschid la ora 7.00 şi se închid la ora 21.00. Cei care se află la ora închiderii în secţia de votare îşi pot exercita dreptul la vot.  Pot vota cetăţenii care au împlinit 18 ani, inclusiv în ziua alegerilor.

CUM VOTĂM?

În cabina de vot intraţi singur. Ca votul să fie valabil, alegătorul aplică ştampila cu inscripţia „Votat” în interiorul cercului unui singur patrulater din buletinul de vot. Ştampilarea mai multor candidaţi sau lipsa ştampilei din buletin atrage anularea votului.

UNDE VOTĂM

Conform normelor generale stabilite de Codul electoral, dreptul de vot la alegerile locale se exercită în localitatea în care alegătorul își are domiciliul. În cazul în care alegătorul are și domiciliu, și reședință, în perioada valabilității reședinței, el votează în localitatea în care își are reședința.

La alegerile locale, studenții și elevii cu drept de vot votează conform regulilor generale stabilite de Codul electoral, în localitatea unde își au  domiciliu, sau dacă au și reședință, în perioada valabilității reședinței votează doar în localitatea unde își au reședința.

Aici vedeți denumirea, numărul, hotarele, adresele secțiilor de votare din raionul Ocnița: https://a.cec.md/storage/ckfinder/files/Hot_%204_2(1).pdf

În raionul Ocnița, pentru alegerile locale generale din 20 octombrie, vor fi deschise 35 secții de votare.

EDIT Media

About rciumac

Check Also

CONSILIERI RAIONALI OCNIȚA

Добавить комментарий