Home / Cotidian / Cetățenii — sensibilizați de Campania “Ajută Republica Moldova să devină o țară mai sigură” predau benevol armele deținute ilegal (Video)

Cetățenii — sensibilizați de Campania “Ajută Republica Moldova să devină o țară mai sigură” predau benevol armele deținute ilegal (Video)

Cetățenii — sensibilizați de Campania “Ajută Republica Moldova să devină o țară mai sigură” predau benevol armele deținute ilegal (Video)

În contextul desfășurării  în perioada noiembrie — decembrie  2016, a Campaniei cu privire la sensibilizarea publicului privind predarea benevolă a armelor de foc, Direcția Generală Securitate Publică a IGP întreprinde activități de sensibilizare a societăţii civile cu privire la pericolul generat de armele deţinute ilegal.

 

De la lansarea campaniei  și pînă în prezent, au fost desfășurate  activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la necesitatea predării benevole la poliţie a armelor şi a muniţiilor deţinute ilegal, precum și prevederile generale din domeniul circulaţiei armelor de foc cu destinaţie civilă, reglementate prin Hotărîrea Guvernului nr. 181 din 19.02.2007  și prin  Legea nr.130 din 08.06.2012 privind regimul armelor şi muniţiilor cu destinaţie civilă.

 

În cadrul activităţilor întreprinse, 297 de persoane au beneficiat de informație utilă cu privire la predarea benevolă a armelor deținute ilegal, fiindu-le distribuite și pliante informative în acest sens.

 

Menționăm că, de la lansarea campaniei, au fost predate benevol 5 arme din posesie ilegală,  un cartuş şi un proiectil.

 

Amintim că la data de 2 noiembrie IGP a lansat Campania “Ajută Republica Moldova să devină o țară mai sigură”, lansată pentru a ajuta forțele de ordine din Republica Moldova să crească nivelul de conștientizare a necesității de înregistrare a armelor de foc, de predare a armelor de foc deținute ilegal și să reducă cererea și utilizarea incorectă a armelor de către cetățeni. Campania este sprijinită financiar de Uniunea Europeană, va fi desfășurată până la mijlocul lunii decembrie 2016, de Inspectoratul General de Poliție al Republicii Moldova, în parteneriat cu PNUD SEESAC.

 

10 noiembrie 2016

predau benevol armele deținute ilegal

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий