Home / IES / Comunicat informativ s. Floreni r-nul Anenii Noi

Comunicat informativ s. Floreni r-nul Anenii Noi

Comunicat informativ

 

Pe data de 29.06.2017 în s. Floreni r-nul Anenii Noi a avut loc un caz de electrocutare cu minorul  Toma Iurie,  data nașterii 09.11.1999, soldat cu arsuri slabe la două degete ale piciorului stîng.

 

Circumstanțele accidentului

 

În ziua nominalizată în jurul orelor 21-30 pătimitul a mers la stadionul din localitate  pentru a face sport. Apropiindu-se de poarta stadionului n-a observat firul electric căzut la pămînt și din neatenție a contactat capetele dezgolite cu picorul stîng. Ca rezultat a primit arsuri slabe la două degete a piciorului.

S-a mai constatat, că de către primăria s.Floreni, din ID-0,4 kV, PT-283 (proprietatea furnizorului ), spre ÎM ”Floreni Servici” (sonda de apă), a fost extinsă neautorizat o rețea de iluminare (220V) cu două corpuri de iluminare a stadionului din preajmă, pozată parțial              (1 deschizătură) pe pilonii LEA-10 kV, fid 18, S/E Floreni 35/10 kV, din doi conductori AVVG-2×2,4 mm2, conectați în paralel cu lungimea de circa 80  m. Rețeaua respectivă este protejată de  aparat de protecție tip BA 47-29 cu In=32 A. Din motive și persoane necunoscute a fost sustras un corp de iluminat, amplasat pe poarta stadionului, lăsîndu-se la suprafața solului capetele conductoarelor neizolate aflate sub tensiune.

 

 

 

 

Inspector IET Edineț  sector Ocnița              28.07.2017            Andrei Gîrtopan                   

 

 

 

 

 

About rciumac

Check Also

Внимание – «Электрическая энергия» — между помощью и особой опасностью !!!

Внимание – «Электрическая энергия» — между помощью и особой опасностью !!! Электрическая энергия, как самая …

Добавить комментарий