Home / Cotidian / Educația fizică și judo – o nouă disciplină școlară în Liceul Teoretic M. Sadoveanu din orașul Ocnița

Educația fizică și judo – o nouă disciplină școlară în Liceul Teoretic M. Sadoveanu din orașul Ocnița

Elevii din clasa întâi ai LT M. Sadoveanu din orașul Ocnița au o nouă disciplină școlară. Din acest an, elevilor le este predată disciplina Educația fizică și judo. Potrivit lui Eduard Tintiuc, directorul Școlii sportive din Ocnița, lecțiile obișnuite de educație fizică sunt combinate cu elemente din judo și, sunt practicate în incinta Școlii sportive. În acest scop, Federația de Judo a asigurat școlii echipamentul necesar: atât tatami, cât și kimono-uri.

În primul rând, Judo pentru un copil înseamnă Curaj, Responsabilitate, Coordonare și Încredere în sine chiar de la această vârstă mică… Mă bucur mult că numărul de elevi care îndrăgesc genul de sport Judo este în creștere. Și astăzi la lecție am văzut mai mulți copii ca la cea precedentă. Am observant entuziasmul și străduința lor de a fi mai buni la îndeplinirea tehnicilor propuse de antrenorul de judo, Ghenadie Gogol. În acest context, vreau să mulțumesc părinților care încurajează copiii să practice sportul, spune Eduard Tintiuc, directorul Școlii Sportive.

Această intenție de a practica Educația fizică cu elemente de judo este un proiect-pilot, implementat doar în 5 licee din țară: Ocnița, Soroca, Călărași, Sîngerei și Dondușeni.

Decizia aparține Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, care a semnat un acord de colaborare cu Federația Internațională de Judo și cu cea din Republica Moldova.

Directorul Școlii sportive din Ocnița aduce sincere mulțumiri șefului Direcției Învățământ, Ivan Zaharco pentru susținere, un mulțumesc aparte lui Andrei Golban, președintele Federației moldovenești de Judo care, de fiecare dată, este deschis pentru sprijin și colaborare cu Ocnița.

Promovarea modului sănătos de viață este o prioritate pentru Școala sportivă din Ocnița. Ușile instituției sunt permanent deschise pentru toți amatorii de sport!

EDIT Media

 

About rciumac

Check Also

Să ne cunoaștem EROII în halate albe. Rodica VIDAICO, șefa secției COVID, IMSP SR Ocnița

Să aibă grijă de sănătatea bolnavului este ceva absolut normal pentru Ea, indiferent de circumstanțe. …

Добавить комментарий