Home / Cotidian / «Eu aleg Moldova» la Ocnița

«Eu aleg Moldova» la Ocnița

«Eu aleg Moldova» la Ocnița

La 3 aprilie, în sala de ședințe a Consiliului Raional Ocnița s-au desfășurat două activități pentru tineret: QUIZ „Descoperă Moldova — Ocnița” și Șezătoare de idei „PARTICIP”. Aceste activități fac parte din cadrul campaniei Eu aleg Moldova și, au fost organizate la inițiativa membrilor Consiliului Raional al Tinerilor Ocnița, în colaborare cu șeful Direcției Învățământ și specialistul la CR în probleme Tineret și Sport.

La eveniment au participat elevi din 5 licee. ADC a pus la dispoziție un Quis de 5 runde a câte 12 întrebări. Circa 70 de elevi au format echipe și au răspuns la întrebările elaborate în colaborare cu echipa de la emisiunea Erudit Café.

Cei mai tari s-au dovedit a fi elevii de la LT M. Sadoveanu din orașul Ocnița.

Pe locul II s-a clasat echipa elevilor din CRT.

Locul III l-a cucerit liceenii din comuna Ocnița, LT C. Stamati.

La Șezătoarea de idei s-a vorbit despre proiecte sociale și voluntariat. Tinerii au fost îndemnați să se implice activ în acțiunile civile locale, dar și naționale.

Cine sunt organizatorii și cei care au vorbit în fața elevilor?

Mariana Țurcan: Director Executiv Asociatia pentru Dezvoltare Creativa și coordonatoare a sociale «eu aleg Moldova»: „Moldova începe de la oameni. Mai avem nevoie de solidaritate, înțelegere și deschidere unii față de alții.”

Juraveli Dumitru, Secretar General Rețelei Naționale a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova: „Îmi iubesc țara și aș dori ca fiecare tânăr să-și găsească locul și rolul personal în dezvoltarea țării și localităților noastre.”

Rima Rusnac, Coordonatoare de program în cadrul secției pentru Cultură și Presă, Ambasada SUA în Moldova: „Sărăcia este lipsa de viziune.”

QUIZ „Descoperă Moldova — Ocnița” și Șezătoare de idei „PARTICIP” sunt implementate de către ADC în cadrul campaniei sociale Eu aleg Moldova, cu scopul de a promova coeziunea socială și înțelegerea reciprocă în rândul tinerilor din Moldova prin implicarea lor civică activă.

Astfel de evenimente similare au fost deja organizate în orașele Căușeni, Cimișlia, Orhei, Ungheni, Bălți, Nisporeni, Comrat, Soroca și Chișinău.

Reporter EDIT Ocnița

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий