Home / Cotidian / Festivalul-concurs “Cântecele Credinţei, Speranţei şi Iubirii – Victoria 72” la Ocniţa

Festivalul-concurs “Cântecele Credinţei, Speranţei şi Iubirii – Victoria 72” la Ocniţa

Festivalul-concurs “Cântecele Credinţei, Speranţei şi Iubirii – Victoria 72” la Ocniţa

 

Festivalul-concurs “Cântecele Credinţei, Speranţei şi Iubirii – Victoria 72” a adunat la Ocniţa cei mai talentaţi tineri interpreţi din localităţile raionului.

edit 3084edit 3029edit 2934

Evenimentul a avut drept scop de a transmite prin muzică şi dans o lecţie de istorie din care relevă dragoste de ţară, de neam şi de tot ce este sfânt. Potrivit preşedintelui de raion, VASILE ROMANIUC, acest Festival al cântecului patriotic este o punte de legătură între trecut, prezent şi viitor.

În opinia Ludmilei BELONOŞCA, şefa secţiei Cultură, participanţii au venit cu numere artistice, prin care au redat potopul de durere lipit de sufletele celor au trăit cândva sentimentul groaznic al războiului nu din scenă, dar în realitate.

edit 2861edit 2949edit 3005

Omagiul veteranilor care au luptat pentru patrie, a fost adus în scenă de către participanţi cu multe emoţii şi trăiri sufleteşti.

Alături de elevii înscrişi în concurs, au venit şi pedagogi, părinţi,  pentru a-şi susţine copiii şi a savura din atmosfera emoţională a evenimentului.

Prestaţia scenică şi programul pregătit de fiecare participant a fost apreciat de juriul alcătuit din următoarea componenţă: Vasile Romaniuc, preşedintele raionului Ocniţa; Andrei Ţopa, vicepreşedintele raionului Ocniţa; Ivan Zaharco, şeful Direcţiei Învăţământ; Ecaterina Sturzinschii, preşedintele Asociaţiei raionale Ocniţa a sindicatului Angajaţilor din Învățământ şi Educaţie „VIITORUL”; Mihail Lazari, preşedintele consiliului raional de veterani; Victor Grişciuc, veteran; Larisa Melnic, veteran al muncii, Eugeniu Baziuc, preşedintele consiliului orăşenesc de veterani şi, preşedintele juriului — Ludmila Belonoşca, şefa secţiei Cultură.

Potrivit juriului în acest an toţi participanţii au dat dovadă de o pregătire deosebită, menţionând că le este greu de apreciat îndată evoluarea colectivelor şi soliştilor.

Totuşi, va fi selectat un singur participant care la data de 28-29 aprilie va participa la etapa republicană a festivalului Cântecele Credinţei, Speranţei şi Iubirii – Victoria 72.

Evenimentul a fost moderat de către Ala Leşcina, specialist principal, Secţia Cultură.

edit 2812

Mai multe foto aici…..

Reporter Edit Ocniţa

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий