Home / Cotidian / Festivalul pascal «Cânta-voi Domnului meu» la Vălcineț, raionul Ocnița

Festivalul pascal «Cânta-voi Domnului meu» la Vălcineț, raionul Ocnița

Festivalul pascal «Cânta-voi Domnului meu» la Vălcineț, raionul Ocnița

Festivalul frumoaselor tradiţii şi obiceiuri creştine de primăvară “Cânta-voi, Domnului meu” s-a desfăşurat la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din comuna Vălcineț, raionul Ocnița.

A debutat Festivalul cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită de Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, însoțit de un sobor de preoți, printre care  blagocinul raionului Ocnița, sector I, protoiereul Oleg Bacal, blagocinul raionului Ocnița, sector II, protoiereul Victor Pleșca, paroh al sfîntului locaș, slujitori din cuprinsul blagociniei Ocnița.

Dornici de hrană duhovnicească au venit să cânte Bucuria Învierii 24 de colectivele artistice de elevi și maturi din mai multe localități ale raionului.

Nu au lipsit nici discursurile autorităților prezente la eveniment, menționând importanța organizării acestui tradițional Festival de cântece pascale.

Vizitatorii au fost surprinși și de o expoziție cu tematică pascală, prezentată de meșteri populari, originari din raionul Ocnița.

Frumosul din frumos se naşte. Zeci de spectatori și-au delectat sufletele cu cântările pascale, ce au răsunat la Vălcineț, sub Lumina Învierii.

La final, Prea Sfințitul Nicodim și-a exprimat recunoștința și aprecierea pentru buna desfășurare a evenimentului. Unii participanți și organizatori ai Festivalului au fost distinși cu Diplome Arhierești.

Evenimentul a fost organizat de către secţia Cultură şi Direcţia Învăţământ a Consiliului raional Ocniţa, în colaborare cu Eparhia de Edineţ şi Briceni.

Festivalul Cântecului pascal se desfășoară anual în diferite localități din raionul Ocnița și, are menirea de a promova bucuria sfintei sărbători a Învierii Domnului care trebuie adusă în inima celor din jur.

Ludmila Podgurschii

 

About rciumac

Check Also

Coronavirus: Moldova intră din nou în stare de urgență sanitară

Din data de 30 noiembrie 2020, în Republica Moldova este declarată stare de urgenţă în …

Добавить комментарий