Home / Cotidian / În Moldova se închid toate activitățile comerciale, cu excepția farmaciilor, magazinelor cu produse alimentare și a benzinăriilor

În Moldova se închid toate activitățile comerciale, cu excepția farmaciilor, magazinelor cu produse alimentare și a benzinăriilor

Premierul Ion Chicu a anunțat măsuri radicale în lupta împotriva coronavirusului.

Activitatea comercială va fi sistată în întreaga țară.

Într-un briefing de presă, susținut de către premierul Ion Chicu, îndată după ședința Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică, a anunțat că, începând cu ziua de mâine, 16 martie, până la 31 martie, toate punctele de comerț din țară, inclusiv barurile, cantinele și restaurantele, cu excepția livrărilor la domiciliu, își sistează activitatea. De asemenea, se închid toate piețele, indiferent de tipul de mărfuri pe care le comercializează. Rămân deschise doar farmaciile, magazinele alimentare și benzinăriile.

Totodată, începând cu 17 martie (ora 00.00) va fi sistat traficul aerian, indiferent de destinație. Se sistează și posibilitatea traversării hotarelor terestre a cetățenilor străini, cu excepția celor cu statut diplomatic și a celor care au reședință în Republica Moldova sau care însoțesc transportul de mărfuri.
Autoritățile examinează în prezent eventuale restricții pentru circulația transportului public. O decizie în acest sens urmează să fie anunțată ulterior.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de pandemie de COVID-19. Autoritățile din Republica Moldova au instituit, în data de 13 martie, gradul de alertă „Cod roșu”, existând pericol confirmat de declanșare a urgenței de sănătate publică.

Potrivit Centrului European pentru Controlul Bolilor, din 31 decembrie 2019 și până la 14 martie, au fost raportate 143 247 cazuri de infecție cu Coronavirusul de tip nou și 5 407 decese.

Bilanțul epidemic al coronavirusului continuă să fie alarmant. La ziua de azi, 15 martie 2020, în Republica Moldova sunt înregistrate alte 11 cazuri noi, respectiv numărul total a ajuns la 23 persoane, printre care și un copil.

Edit-Media

 

About rciumac

Check Also

Starea de urgență în sănătate publică, prelungită până pe 31 iulie. Despre restricții și permisiuni

Starea de urgență în sănătate publică, prelungită până pe 31 iulie. Despre restricții și permisiuni …

Добавить комментарий