Home / Cotidian / În premieră la Ocnița – volei feminin de la 30+

În premieră la Ocnița – volei feminin de la 30+

Școala sportivă Ocnița a fost gazda primului turneu la volei feminin de la 30+. Au participat echipe din Briceni, Dondușeni, Soroca și, respectiv, Ocnița.

Cele 4 echipe care, timp de câteva ore la rând, și-au demonstrat îndemânarea și concentrarea maximă la minge, au  fost decernate de către Victor Ursan,  specialist în probleme Tineret și Sport la CR Ocnița, cu diplome și medalii, conform clasamentului înregistrat.

Cu aplauze, pentru locul IV, au fost decernate participantele venite de la Soroca.

Pe locul III s-a clasat echipa de la Dondușeni.

Locul II i-a revenit echipei de la Briceni.

Și, echipa învingătoare – de la Ocnița.

Pentru prima dată am decis să organizăm un Turneu la volei cu participarea femeilor cu vârsta de la 30 în sus. Pe lângă aspectul de relaxare și mișcare, jocul de volei ne decuplează de la stresul cotidian și ne ajută să ne menținem frumusețea fizică, cât și mentală. Ce ține de acest turneu – emoții la maxim și multă, multă adrenalină. A fost o competiție sănătoasă. După decernare, ne-am considerat nu 4 echipe, ci 1 – prietenoasă, energică și atât de feminină, spune Svetlana Melnic, antrenoare de volei la Școala sportivă Ocnița.

Eugenia Cocerovscaia, pedagog și antrenoare de volei la Școala sportivă Ocnița consideră că voleiul este genul de sport care te învață că o o secundă înseamnă enorm, un timp în care poți schimpa multe. Sunt bucuroasă că particip la această competiție între cele mai frumoase, mândre  și curajoase femei venite din Briceni, Soroca și Dondușeni.

Spiritul competitiv și dorința de autodepășire a pus stăpânire pe toate participantele care, potrivit arbitrului – Ilie Ploșniță, s-au prezentat la înălțime. A fost o competiție extraordinar de frumoasă. Da, a fost obositor mai multe ore la rând să arbitrez, însă rezultatul este obiectiv.

Participantele venite din alte raioane susțin că acest Turneu le-a încurajat mult și, recunosc că au trăit emoții la maxim  și s-au încărcat cu o doză bună de adrenalină. Totodată, le-a impresionat atmosfera atât de prietenoasă și pozitivă din sală, grație căre-i, până la urmă, cu greu s-au despărțit până la o nouă întâlnire.

Suntem încărcare de emoții, suntem tari și mândre, căci noi am demonstrat că nu suntem doar mame, soții, specialiste în diverse domenii de activitate. Suntem femei puternice și capabile de a învinge și-n sport, deși îl practicăm doar ocazional. Un mare mulțumesc organizatorilor pentru acest Turneu, a menționat Tamara Iascov de la Briceni.

Participarea la această competiție a fost și o bună ocazie de reîntâlnire între rude, prieteni, colegi de clasă și de serviciu.

Turneul republican desfășurat la școala sportivă din Ocnița ne-a încurajat, atâtea emoții pozitive în sală, a fost o motivare pentru noi, femeile de la 30+. Am învățat multe de la echipele adversare, deci, nu e destul doar să privești direct, sau de la micile ecrane. Farmecul voleiului îl simți atunci când joci. Ești detașat de casă, probleme etc. Tu ești acum, aici, în funcție de a servi și primi mingea. Profit de ocazie, și transmit un mare mulțumesc Svetlanei Melnic care atât de reușit ne-a mobilizat și, într-adevăr ne-am simțit foarte bine la Ocnița, mai ales că m-am revăzut cu sora. Mulțumim organizatorului, Victor Ursan care, împreună cu directorul Școlii sportive, Eduard Tintiuc, a monitorizat desfășurarea competiției feminine și, aș vrea să menționez munca exigentă a arbitrului – Ilie Ploșniță. Sunt mândră pentru Ocnița, ce ține de această reușită inițiativă în sport, spune participanta de la Briceni, Carolina Balan-Gaz, originară din raionul Ocnița.

Am venit la acest Turneu ca să-mi revăd colega de serviciu de la Soroca și, să-i urez succes în competiție, a spus Marcel Postolache.

Și Svetlana Melnic a postat pe pagina ei de facebook că este  bucuroasă că s-a reîntâlnit cu 2 colege de clasă, una de la Soroca și alta – de la Dondușeni.

A finalizat evenimentul nu doar cu  înmânarea Diplomelor, medaliilor și tradiționala fotografie comună. Participantele au fost invitate la un prânz comun, achitat din contul Consiliului raional Ocnița.

Ludmila Podgurschii

About rciumac

Check Also

A fost dat startul etapei de testare a noii versiuni a sistemului „e — Factura”

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) informează că a efectuat, în baza propunerilor formulate …

Добавить комментарий