Home / Cotidian / La Ocnița au fost comemorați eroii căzuți în războiul din Afganistan

La Ocnița au fost comemorați eroii căzuți în războiul din Afganistan

La 14 februarie, în sala festivă a Școlii de Arte «Teodor Negară» din orașul Ocnița, s-a desfășurat o activitate de comemorare a eroilor căzuți în războiul din Afganistan.

Alături de ostașii participanți în războiul din Afganistan, la eveniment au fost prezente mai multe autorități: Irina Lozovan, deputat în Parlamentul RM; Fiodor Cucer, şef adjunct al Oficiului teritorial Edineț al Cancelariei de Stat, responsabil de raionul Ocnița; Galina Zalevschi, vicepreședinte al raionului Ocnița; Igor Lucașciuc, președintele Asociației veteranilor participanți în războiul din Transnistria; Ludmila Belonoșca, președintele Organizaţiei Obşteşti „Cernobîl” din r-l Ocniţa; Oleg Chilaru, șeful Inspectoratului de Poliție Ocnița; Alla Toncoglaz, șef-adjunct, Direcția Învățământ Ocnița; Oleg Bobrov, şef secţia Administrativ-Militară a raionului Ocniţa, precum și consilieri, angajați ai secțiilor și direcțiilor Consiliului Raional, profesori, elevi. Ziua de memorie a fost omagiată prin discursuri rostite de autorități, diplome înmânate unor ostași și…triste amintiri ale camarazilor de luptă.

Activitatea a fost întregită de numere artistice prezentate de elevii Școlii de Arte «Teodor Negară» și elevi ai Centrului de Creație a Copiilor din Ocnița. A moderat activitatea Angela Crucichevici.

A finalizat evenimentul cu depuneri de flori la Monumentul eroilor căzuți, după care a urmat o masă de pomenire, organizată de Consiliul Raional Ocnița.

Războiul din Afganistan a avut loc între anii 1979-1989. Anual, membrii Uniunii Veteranilor Războiului din Afganistan, raionul Ocnița, președinte Ștefan Ursati, comemorează camarazii care nu s-au întors de pe câmpul de luptă.  În acest război au participat peste 12 000 de ostaşi moldoveni. Acasă nu s-au întors 305, dintre care 5 – din raionul Ocniţa şi-au sacrificat viaţa în lupte din ţara străină. Trupele sovietice din Afganistan au fost retrase acum 31 de ani, la 15 februarie.

Edit-Media

 

About rciumac

Check Also

Informație cu privire la ajutorul de  șomaj

La data de  01 aprilie 2020, Guvernul Republicii Moldova a aprobat proiectul de Lege cu …

Добавить комментарий