Home / Cotidian / Magia din noaptea Sfântului Andrei

Magia din noaptea Sfântului Andrei

Magia din noaptea Sfântului Andrei

Noaptea de 12-13 decembrie sau noaptea Sfântului Andrei este una încărcată de simbolistică, superstiţii şi datini. Se crede că această noapte este una plină de magie. Dacă ai o dorință arzătoare, ți se poate împlini, căci Cerurile sunt deschise.

Sfântul Andrei îţi poate aduce viitorul soţ în vis, te lecuieşte de boli, te scapă de farmece şi blesteme.

Pentru protecție împotriva duhurilor rele și a strigoilor care se reântorc pe pământ e recomandat oamenilor să mănânce usturoi și să-l pună și la geam, la ușă. La sate, se pune usturoi chiar și în grajdurile animalelor, pentru a le feri de rele.

Pentru a afla dacă anul următor va fi unul roditor, ia o crenguță de măr și pune-o în apă, las-o până la Sf. Vasile. Dacă va înflori, va fi un an roditor.

Vrei să-ți visezi ursitul, pune sub cap 41 de boabe de grâu. Dacă visezi că îți ia cineva grâul, te vei mărita.

În ceea ce privește prognoza meteo, se spune că, dacă în noaptea Sfântului Andrei este senin și cald, atunci vom avea o iarnă blândă. Dacă este ger, vom avea o iarnă geroasă.

DESPRE SFÂNTUL ANDREI

Sfântul Andrei, ucenic al Sf. Ioan Botezatorul a fost primul Apostol al Mântuitorului Iisus Hristos, fapt pentru care este cunoscut în rândul creştinilor ca „cel dintâi chemat la apostolat” împreună cu Sfântul Ioan care descrie acest moment în Evanghelia sa.

Conform tradiției, anume Sfântul Apostol Andrei este, primul care a adus creștinismul pe meleagurile noastre. De aceea, mai ales în zonele rurale, au existat şi înca se păstrează o multitudine de tradiţii, superstiţii şi obiceiuri în care elementul pagân se imbină cu cel creştin.

La 13 decembrie, de Sfântul Andrei o mulțime de moldoveni, care îi poartă numele, își sărbătoresc ziua onomastică. Le urăm „La mulți ani!”.

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий