Home / Cotidian / MĂSURI DE APĂRARE ÎMPOTRIVA INCENDIILOR LA LĂCAŞELE DE CULT

MĂSURI DE APĂRARE ÎMPOTRIVA INCENDIILOR LA LĂCAŞELE DE CULT

MĂSURI DE APĂRARE ÎMPOTRIVA INCENDIILOR LA LĂCAŞELE DE CULT

Preoții din raionul Ocnița au fost instruiți cum să se apere împotriva incendiilor, precum și în scopul asigurării securității la incendiu. Personalul cultelor religioase a fost instruit de salvatori șI pompieri. Ei au verificat bisericile și au învățat preoții ce măsuri să întreprindă în caz de incendiu.

MĂSURI DE APĂRARE ÎMPOTRIVA INCENDIILOR LA LĂCAŞELE DE CULT

 Pentru preîntâmpinarea incendiilor este necesară respectarea în lăcaşele de cult a următoarelor măsuri de apărare împotriva incendiilor:

  1. ACCESUL enoriaşilor în incinta lăcaşului de cult se permite în limita capacității bisericii, în scopul evitării accidentelor.
  2. MENłINEREA uşilor de acces/evacuare în poziție deschisă, obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase cu public numeros. În condițiile unui număr foarte mare de enoriaşi se recomandă desfăşurarea slujbelor religioase în exteriorul bisericii.
  3. PARCAREA autoturismelor persoanale să se facă astfel încât să nu se blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenție ale pompierilor.
  4. APRINDEREA şi aşezarea lumânarilor se va face numai în locurile special amenajate.
  5. AMENAJAREA unor locuri pentru depunerea lumânărilor aprinse, la distanța de siguranță față de elementele combustibile din interiorul bisericii, de preferință în tăvi metalice umplute cu nisip.
  6. STINGEREA lumânărilor la terminare activităților şi evacuarea resturilor în locuri sigure, în afara bisericii.
  7. AMPLASAREA mijloacelor de încălzire la distanțe de siguranță față de elementele de construcție, decorurile sau mobilierul combustibile.
  8. VERIFICAREA la sfârşitul slujbelor a deconectării instalației electrice de la sursele de alimentare, cât şi a sistemelor de încălzire.
  9. DOTAREA lăcaşurilor de cult cu mijloace de primă intervenție şi menținerea acestora în stare permanentă de funcționare.
  10. MARCAREA vizibilă a ieşirilor şi stabilirea modului de evacuare a persoanelor în caz de pericol pentru evitarea producerii de accidente. Respectînd măsurile de prevenire a incendiilor, Vă protejați viața!

ÎN CAZ DE INCENDIU ANUNȚAȚI SERVICIUL DE POMPIERI ŞI SALVATORI 112

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий