Home / Cotidian / Ocniţa mai bogată în monumente istorice!

Ocniţa mai bogată în monumente istorice!

Ocniţa mai bogată în monumente istorice!
Ziua de 14 decembrie, 2016, pentru ocniţeni, a devenit una istorică. Azi a fost instalată şi sfinţită piatra comemorativă în locul unde, cu speranţă credem, va fi inaugurat monumentul în cinstea şi memoria participanţilor la licidarea consecinţilor catastrofei de la CAE Cernobîl.

edit-981
La eveniment a participat preşedintele raionului Ocniţa, Vasile Romaniuc; viceprimarul de Ocniţa, Victor Artamaniuc; şeful secţiei Administrativ-Militară, Oleg Bobrov şi alte oficialităţi care susţin buna intenţie a Ludmilei Belonoşca de a inaugurara acest monument istoric.

edit-972
 În opinia Ludmilei Belonoşca, preşedintele Asociaţiei «Cernobîl» din r-l Ocniţa, această zi nu este aleasă întîmplător. Azi se împlinesc 30 ani din ziua cînd a fost finisată construcţia sarcofagului ce a îmbrăcat în beton armat reactorul №.4 avariat a staţiei atomo-electrice de la Cernobîl, astfel stopînd pătrunderea în atmosferă a radiaţiei ionizate. În această zi majoritatea ţărilor cinstesc eroismul participanţilor la lichidarea consecinţilor catastrofei de la CAE Cernobîl.

edit-949«Acest eveniment e important pentru noi, ne dă speranţă că se va acumula suma necesară pentru ca în următorul an să depunem deja flori nu la piatră, ci la Monument… Dragi prieteni, cei care aveţi posibilitate, vă rog să acordaţi un suport financiar la edificarea Monumentului», este mesajul şi rugămintea preşedintei Asociaţiei «Cernobîl», către toţi oamenii de bună credinţă.

Pentru a contribui la realizarea acestui gînd nobil, vă amintim richizitele bancare:
Cont curent: MD34AG000000022512853936
Cod fiscal:10136200112967
Banc: BC»Moldova-Agroindbanc»SA, filiala Ocniţa
Swift: AGRNMD2X792

edit-919

edit-939

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий