Home / Cotidian / Ocniţa va avea un Centru de Tineret!

Ocniţa va avea un Centru de Tineret!

Ocniţa va avea un Centru de Tineret!

O prioritate pentru  Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova este crearea Centrelor de Tineret și dotarea acestora cu echipamentul necesar.

Un astfel de Centru de Tineret, va fi deschis şi în raionul Ocniţa. Anume acest subiect a fost tema discuţiei dintre reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului al RM şi autorităţile raionului Ocniţa. Întrunirea a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Raional Ocniţa. Au participat vicepreşedintele de raion, Dmitrii Costioglo; Alexei Galuşca, secretarul Consiliului Raional; Victor Ursan, specialist principal în probleme Tineret şi Sport; Ivan Zaharco, şef Direcţia Învăţământ.

????????????????????????????????????

Potrivit oaspetelui de la Minister, Ion Donea, şef Direcţie Tineret, MTS RM, deschiderea acestui Centru va contribui la dezvoltarea şi consolidarea sectorului de tineret, creând un mediu adecvat realizării vieţii personale şi profesionale a fiecărui tânăr din raion.

Constantin Ţurcanu, şef-adjunct, Direcţia Tineret, MTS RM, venit la Ocniţa, susţine că anume în astfel de Centre tinerii vor găsi răspunsuri la multe întrebări. Plus la toate, acest program de asistenţa pentru dezvoltarea şi extinderea Centrelor de tineret are 3 etape:

????????????????????????????????????

Instrurea specialiştilor şi lucrătorilor cu tineretul;

Dotarea centrelor cu 5-7 calculatoare, 1 lăptop, 1tablă, 1 proiector, mobilier;

Transmiterea centrelor unei sume de bani pentru rezolvarea unei probleme prioritare  identificate.

În cadrul întrunirii s-a pus accentul şi pe un alt program, implementat de către Ministerul Tineretului şi Sportului al RM — Programul de Granturi care este dedicat susţinerii şi dezvoltării sectorului de tineret din Republica Moldova, prin care se va oferi, în bază de concurs, suport logistic şi financiar pentru realizarea iniţiativelor, programelor şi proiectelor de tineret, consolidând în acest mod cooperarea cu societatea civilă.

Cristina Boţan, coordonator implementare activităţi la Reţeaua Naţională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova consideră că, deschiderea Centrului este o oportunitate pentru tinerii din centrele raionale ca să fie auziţi şi susţinuti de autorităţi.

În opinia autorităţilor raionale, Centrul de Tineret va fi deschis în oraşul Ocniţa în anul 2018. Va fi accesibil pentru toţi tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani.

Reporter EDIT Ocniţa

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий