Home / Cotidian / Ocniţenii la Concursul militar-sportiv-patriotic „Cupa Eroilor”

Ocniţenii la Concursul militar-sportiv-patriotic „Cupa Eroilor”

Ocniţenii la Concursul militar-sportiv-patriotic „Cupa Eroilor”

Tradiţional, la Bălţi se organizează concursul militar-sportiv-patriotic „Cupa Eroilor”.  În acest an, a fost la a 10-a ediţie. Evenimentul a fost consacrat memoriei celor căzuţi pe câmpul de luptă în conflictul armat din Transnistria( 1992) şi a colaboratorilor Ministerului Forţelor, căzuţi la datorie. Au concurat 12 echipe de veterani şi 16 echipe de tineret la mai multe probe sportive: tragerea otgonului, tragerea la țintă, tracțiuni în brațe la bara fixă, ridicarea halterelor, armwrestling, șah și volei.

La Concurs au participat peste 500 de sportivi din mai multe raioane ale ţării. Raionul Ocniţa, a fost reprezentat de o echipă de veterani, preşedinte Igor Lucaşciuc şi, o echipă de tineri din comuna Ocniţa. Cei mai buni au fost premiaţi cu cupe, medalii şi diplomă.

Participanţii ocniţeni au fost încurajaţi şi de prezenţa preşedintelui de raion, Vasile Romaniuc care, a fost menţionat cu o medalie pentru cooperare.

A finalizat evenimentul cu organizarea unui prânz ostăşesc pentru toţi participanţii.

Potrivit organizatorilor, Concursul are drept scop educarea patriotică a tinerei generaţii, precum și promovarea modului sănătos de viață, a culturii fizice și sportului în rândurile populației.

Concursul militar-sportiv-patriotic „Cupa Eroilor” a fost organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Interne, Uniunea Națională a Veteranilor de Război pentru Independenţă și Asociația Veteranilor de Război.

 

About rciumac

Check Also

Din Legislația muncii. Securitatea și sănătatea la locul de muncă – în sectorul agricol

Recent, în satul Hădărăuți, a fost organizat un eveniment de informare a cetățenilor, cu privire …

Добавить комментарий