Home / Cotidian / Foto / Odihnă, sport şi distracţie la Tabăra „Olimp” din Ocniţa!

Odihnă, sport şi distracţie la Tabăra „Olimp” din Ocniţa!

Odihnă, sport şi distracţie la Tabăra „Olimp” din Ocniţa!

Din an în an, tabăra de odihnă cu profil sportiv „Olimp” din Ocniţa devine mai atractivă şi mai solicitată de copii. Anul acesta şi-a deschis larg uşile pentru 160 de copii.

????????????????????????????????????

Aici, prin diverse activităţi, competiţii şi concursuri, fiecare copil are posibilitatea să-şi dezvolte curajul, responsabilitatea, arta comunicării, spiritul de echipă, creativitatea şi, să-şi manifestă talentul.

Potrivit directorului taberei, Nicolae  Gîlcă, pentru a oferi copiilor o odihnă distractivă de calitate, în fiecare an sunt selectaţi educatori şi antrenori cu spirit tineresc, profesionali şi entuziasmaţi în tot ceea ce fac. De această dată, au venit să cultive copiilor spiritul de învingător şi, să promoveze valorile olimpice discipoli ai Şcolii sportive din Ocniţa, absolvenţi ai Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, cu rezultate renumite la nivel republican şi internaţional – Maxim Gîlcă, Pavel Oloi, Denis Rudenco ş.a. În opinia Eugeniei Cernomoreţ, educatoare superioară, copiii sunt implicaţi în diferite activităţi culturale, distractive şi sportive. Tradiţional, se desfăşoară şi curse de alergări. Ei participă la mai multe probe sportive, aşa precum — joc de dame, volei, fotbal, tenis de masă, lupte, badminton, armrestling. În  Ziua olimpică, se întrec la „lupta cu pernele” pe banca de gimnastică, „tragerea la brâu” ş.a. Educatoarea Adrialina Vieru spune că, la discotecă, copiii îşi eliberează corpul de ultimii stropi de energie, pentru a dormi liniştiţi şi a acumula noi puteri de care au  nevoie în următoarea zi „olimpică”. Încărcată emoţional şi cu adrenalină este ultima zi, când se desfăşoară „Seara regală” şi Rugul olimpic.

Buna dispoziţie a copiilor şi calitatea serviciilor oferite acestora se datorează întregii echipe care au acceptat să-şi umple zilele concediului de odihnă cu multă muncă, creativitate şi responsabilitate. Totul a fost posibil graţie angajamentului luat de Direcţia Învăţămînt, în colaborare cu Şcoala Sportivă, Centrul de Creaţie a Copiilor din Ocniţa, IMSP Spitalul Raional din Ocniţa, cu suportul financiar oferit de Consiliul Raional care, în comun, au reuşit să organizeze  buna funcţionare a Taberei de odihnă din raion.

edit 228

 

edit 263

????????????????????????????????????

edit 402

????????????????????????????????????

About rciumac

Check Also

Tinerii pot să facă mai mult decât să comenteze pe Facebook la postarea unui partid politic

La alegerile locale generale din acest an, elevii și studenții vor vota la secțiile de …

Добавить комментарий