Home / Cotidian / Oraşul Ocniţa va fi reamenajat şi modernizat din Fondul Grandurilor Mici 2018, ediţia revitalizare urbană

Oraşul Ocniţa va fi reamenajat şi modernizat din Fondul Grandurilor Mici 2018, ediţia revitalizare urbană

Oraşul Ocniţa va fi reamenajat şi modernizat din Fondul Grandurilor Mici 2018, ediţia revitalizare urbană

Recent, în incinta primăriei oraşului Ocniţa  s-au întrunit la o masă rotundă actorii participanţi în cadrul programului Fondul Granturilor Mici 2018 — ediția revitalizare urbană, organizată în cadrul proiectului „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională a Moldovei 2016-2020 în domeniul politicii urbane și de dezvoltare urbană”, implementat de Ministerul Investițiilor și Dezvoltării a Republicii Polonia, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a Republicii Moldova și Reprezentanța Fundației „Solidarity Fund PL” în Moldova.

Proiectul lansat urmărește crearea unui sistem eficient de sprijin pentru dezvoltarea urbană eficientă și reînnoirea orașelor.

Iniţiativa de aplicare la acest proiect aparţine AO Paradis, coordinator de proiecte Lilia Hropotinschii, împreună cu echipa de voluntari “Implică-te şi TU”, în parteneriat cu primăria oraşului Ocniţa, primar Ion Ciumac.

La şedinţa interactivă, moderată de reprezentanţii Fundației „Solidarity Fund PL” în Moldova –Tomasz Horbowski – director, şi Marina Albu -coordonator de proiecte, au venit şi alţi reprezentanţi ai societăţii care consideră că acest proiect este o stimulare de dezvoltare pentru oraşul Ocniţa.

În cadrul întrunirii au fost identificate mai multe probleme, precum şi idei de soluţionare, finalizând cu întocmirea unui plan de reamenajare şi modernizare a oraşului.

Oraşul Ocniţa poate fi modernizat şi amenajat altfel, în viziunea tinerilor. Visul lor poate deveni realitate graţie efortului de cooperare între primărie şi societatea civilă, reprezentată de AO “Paradis”, și alți actori locali și, mai presus de toate, cu locuitorii, care susţin ideea de îmbunătăţire a aspectului orăşenesc.

În cadrul apelului, aplicanții pot solicita cofinanțarea cu până la 80% a bugetului total pentru un singur proiect, aplicat până la data de 1 martie, 2018.

Vor fi finanţate proiectele care îşi propun să reamenajeze, cosmetizeze sau să repună în funcţiune o serie de spaţii publice.

Primăria Ocniţa, în parteneriat cu AO „Paradis” s-a înscris la proiectul Revitalizare Urbană 2018.

  1. S. Totodată, în cadrul acestei întruniri s-a discutat şi despre necesităţile tinerilor din oraşul Ocniţa, referitor la aplicarea în cadrul proiectului „Acces pentru succes”. La această etapă a fost selectată şi echipa de lucru. Au fost identificate resursele şi necesităţile.

About rciumac

Check Also

Cine sunt premianții Cursei Olimpice la Alergări

  La 18 mai, în orașul Ocnița s-a desfășurat tradiționala Cursă Olimpică la Alergări. Evenimentul, …

Добавить комментарий