Home / Cotidian / Pedepse noi pentru șoferii care urcă la volanul mașinii în stare de ebrietate

Pedepse noi pentru șoferii care urcă la volanul mașinii în stare de ebrietate

Pedepse noi pentru șoferii care urcă la volanul mașinii în stare de ebrietate

De astăzi, 14 decembrie a intrat în vigoare noi modificări la Codul Contravențional și Penal. Astfel, șoferii care o să urce la volanul mașinii în stare de ebrietate, vor rămâne fără permis de conducere până la pronunțarea hotărârii judecătorești. Permisul de conducere va fi ridicat de oamenii legii pe loc, în mod automat, fără a exista posibilitatea eliberării unui permis provizoriu. Conducătorul auto nu va mai putea conduce mijlocul de transport, deoarece dreptul de conducere va fi suspendat pe toată durată examinării cauzei în instanța de judecată.

Mașina celui documentat în stare de ebrietate va fi ridicată și transportată la parcarea specială. Tarifele de transportare sunt de 250 de lei, plus 50 de lei ora de parcare, ceea ce înseamnă aproximativ 600 de lei pe zi.

Dacă conducătorul auto este prins băut la volan, iar concentrația de alcool este mai mare de 0,3 mg/l în aerul expirat, respectiv, cauza se remite organelor de urmărire penală care inițiază urmărirea penală. În cazul dat, permisul de conducere va fi anulat pe viața.

În cazul în care șoferul va vrea să-și redobândească dreptul de a conduce, va putea obține acest drept la patru ani de la pronunțarea sentinței definitive. Doar că va trebui să susțină repetat examenul auto, proba teoretică și practică, iar asta doar după ce prezintă certificatul privind instruirea anti-alcool.

Programul probațional obligatoriu anti-alcool este realizat de Inspectoratul Național de Probațiune și costă 4000 lei. Aspiranții vor trebui să participe la toate cele 20 de ore cât durează programul.

Prin introducerea acestor prevederi, oamenii legii își propun să micșoreze numărul accidentelor rutiere.

EDIT Media

About rciumac

Check Also

O discuție de suflet cu legendarul Denis VIERU, lider mondial la judo

  — Ce stă în spatele succesului unui sportiv desăvârșit, precum Dvs? — La general, …

Добавить комментарий