Home / Cotidian / Pompierii şi reprezentanţii Serviciului vamal la tabăra de odihnă cu profil sportiv „Olimp” din Ocniţa

Pompierii şi reprezentanţii Serviciului vamal la tabăra de odihnă cu profil sportiv „Olimp” din Ocniţa

Pompierii şi reprezentanţii Serviciului vamal la tabăra de odihnă cu profil sportiv „Olimp” din Ocniţa

image (2)

În acest an, pentru prima dată, copiii „olimpici” au fost vizitaţi de salvatorii și pompierii din Ocniţa, sub egida lui Vadim Capaţina, şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale Ocniţa.

Totodată, atmosfera a fost una încinsă, încărcată de emoţii, de la vizita reprezentanţilor Serviciului vamal al RM, Centrul chinologic care, sub patronajul lui Victor Popovici, colonel,  au demonstrat copiilor exerciţii demonstrative de dresaj cu câinii de serviciu, anume cum ei caută produse de tutungerie şi droguri. Copiii au rămas impresionaţi de munca câinilor de serviciu, spre final, dorind fiecare să se fotografieze cu câinele-erou.

Pompierii le-au oferit copiilor o lecţie de curaj şi, totodată, le-au vorbit despre meseria lor, despre importanţa regulilor de securitate, acordarea primului ajutor, le-au prezentat  tehnica şi echipamentul de lucru. A fost satisfăcută curiozitatea mai multor copii care se văd deja „salvatori”. Au măsurat casca de pompier, mănuşile lor, dar şi chipiul de paramedic. Cei mai curajoşi au ţinut şi furtunul cu apă ca, în final, cu toţii să se bucure de stropii răcoritori, fiind înfierbântaţi nu doar de dorinţa de a deveni campioni, dar şi pompieri şi salvatori.

Pentru copiii de la Olimp, ora cu emoţii intense, cu sirena şi girofarul în funcţiune, a finalizat cu o fotografie comună, ca să înveşnicească momentul.

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий