Home / Cotidian / Revitalizarea cartierului “Iubileinîi” al orașului Ocnița

Revitalizarea cartierului “Iubileinîi” al orașului Ocnița

Revitalizarea cartierului “Iubileinîi” al orașului Ocnița

Cartierul “Iubileinîi” din orașul Ocnița va fi renovat și modernizat. Acest lucru este posibil grație implementării proiectului “Revitalizarea cartierului “Iubileinîi” al orașului Ocnița”, realizat în  cadrul programului Fondul Granturilor Mici 2018 — ediția revitalizare urbană, organizată în cadrul proiectului „Suport pentru Guvernul Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională a Moldovei 2016-2020 în domeniul politicii urbane și de dezvoltare urbană”, implementat de Ministerul Investițiilor și Dezvoltării a Republicii Polonia, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a Republicii Moldova și Reprezentanța Fundației „Solidarity Fund PL” în Moldova.

Iniţiativa de aplicare la acest proiect aparţine AO Paradis, coordinator de proiecte Lilia Hropotinschii, împreună cu echipa de voluntari “Implică-te şi TU”, în parteneriat cu primăria oraşului Ocniţa, primar Ion Ciumac.

Referitor la acest subiect, recent, în parcul «Лодочки», or. Ocnița a avut loc o adunare. Au fost invitați oamenii care locuiesc în acest sector al orașului, în special locatarii celor 10 case implicate în proiect. Toți cei prezenți au fost informați despre proiectul dat.

Dezbaterea publică a fost  moderată de reprezentanţii Fundației „Solidarity Fund PL” în Moldova –Tomasz Horbowski – director, şi Marina Albu -coordonator de proiecte. La adunare au venit şi alţi reprezentanţi ai societăţii care consideră că acest proiect este o stimulare de dezvoltare pentru oraşul Ocniţa.

Potrivit Liliei Hropotinschi, Proiectul dat are scopul de îmbunătățire a condițiilor de trai și odihnă a locuitorilor și majorarea atractivității zonei “Iubileinîi” din orașul Ocnița, prin renovarea și modernizarea spațiilor publice, cu implicarea actorilor din zonă, în cooperare cu Primăria și societatea civilă.

În opinia finanțatorilor, un rol important a fost implicarea directă a fiecărui locuitor cu propuneri concrete și selectarea caselor implicate în proiect.  Locuitorii prezenți la eveniment, au propus ca 40 mii lei din suma totală de 77,2 mii lei, prevăzută în proiect pentru amenajarea terenurilor aferente, să fie distribuită pentru amenajarea unui teren de joacă pentru copii, în parcul «Лодочки».

Propuneri au fost și pentru investirea banilor rămași din suma totală. Ca rezultat, până la 25 iunie 2018, va fi elaborat modelul formularului de aplicare, care va fi distribuit locuitorilor interesați și, în termen de până la 02.07.2018, ora 10.00, cetățenii vor putea depune propunerile sale.

La data de 2 iulie 2018, la ora 18.00, în parcul «Лодочки»  va fi organizată următoarea întâlnire cu locatarii celor 10 case implicate în proiect, pentru a anunța propunerile câștigătoare.

Proiectul “Revitalizarea cartierului “Iubileinîi” al orașului Ocnița” prevede mai multe modernizări și, va fi finalizat în noiembrie 2018.

Reporter EDIT Media

About rciumac

Check Also

Polițiștii de frontieră au demonstrat cât de atractivă le este meseria

Polițiștii de frontieră au demonstrat cât de atractivă le este meseria Tinerii din Ocnița au …

Добавить комментарий