Home / Cotidian / Secretarii din primăriile raionului Ocniţa la o întrunire cu şefa Oficiului Stării Civile şi reprezentanţii Cancelariei de Stat

Secretarii din primăriile raionului Ocniţa la o întrunire cu şefa Oficiului Stării Civile şi reprezentanţii Cancelariei de Stat

Secretarii din primăriile raionului Ocniţa la o întrunire cu şefa Oficiului Stării Civile şi reprezentanţii Cancelariei de Stat

Secretarii consiliilor locale de nivelul I au fost invitaţi la un seminar cu participarea reprezentanţilor Cancelariei de Stat, organizat de către Oficiul Stării Civile din Ocniţa.

Seminarul a debutat cu un mesaj de informare  a șefului adjunct al Oficiului teritorial Edineţ al Cancelariei de Stat, Eugeniu Cuşnir. Dânsul a vorbit despre scopul organizării acestei întruniri, despre etapele de desfăşurare.

edit 2282

În cadrul seminarului secretarii au fost familiarizaţi cu activitatea anuală a Oficiului Stării Civile din Ocniţa, raportor Svetlana Cotova, şefa OSC Ocniţa. Pe parcurs, secretarii au  fost informaţi  ce ţine de corectitudinea elaborării actelor normative în primării, au discutat despre cele mai frecvente neclarităţi care apar în timpul serviciului cu privire la actele de Stare Civilă, despre problemele cu care ei se confruntă la întocmirea actelor normative, totodată, au aflat informaţii utile cu privire la organizarea şi desfăşurarea licitaţiilor în teritoriu, informaţia fiind oferită de specialistul principal al Oficiului Teritorial Edineţ alCancelariei de Stat,Olga Gheorghiţă.

edit 2279

Potrivit Svetlanei Cotova, organizatoarea activităţii, desfăşurarea seminarului într-un format mai restrâns este mai efectiv şi mai util pentru buna colaborare cu administraţia locală de nivelul I. Astfel, fiecare secretar a avut posibilitatea să-şi spună problema şi, îndată să afle cum să fie soluţionată conform legii.

edit 2302

Scopul organizării acestui seminar a fost de a familiariza invitaţii cu Darea de seamă cu privire la activitatea anuală a OSC Ocniţa, de analiza neclarităţile şi de a oferi o informaţie utilă secretarilor din primării, ca să evite pe viitor încălcările legislaţiei la întocmirea actelor normative.

About rciumac

Check Also

ÎM «Apă-Canal Ocnița» solicită eliberarea Autorizației de mediu

  ÎM «Apă-Canal Ocnița» solicită eliberarea Autorizației de mediu pentru folosirea specială a apei din …

Добавить комментарий