Home / Cotidian / Ședința Consiliului de securitate comunitară din orașul Otaci

Ședința Consiliului de securitate comunitară din orașul Otaci

Ședința Consiliului de securitate comunitară din orașul Otaci

Recent, în incinta LT M. Eminescu din orașul Otaci s-a desfășurat ședința  Consiliului de securitate comunitară, organizată în comun de către Institutul de Politici Publice și Inspectoratul de Poliție Ocnița.

La eveniment au fost invitați reprezentanți ai Administrației Publice Locale, membri ai Organizațiilor nonguvernamentale, Asociațiilor Obștești, cadre didactice, asistenți și lucrători sociali, reprezentanți ai romilor, precum și angajați ai IP Ocnița.

Scopul desfășurării acestei întruniri a fost de a familiariza publicul despre conceptul Poliție comunitară.

Ce înseamnă poliția comunitară și care poate fi rolul ei, a vorbit Oleg COJOCARI, șeful Inspectoratului de Poliție Ocnița. Dânsul a explicat celor prezenți că, în acest context, va fi creat un grup de civili din acest sector care, de rând cu polițiștii, vor asigura ordinea publică. Totodată, șeful Inspectoratului de poliție Ocnița a menționat că, anume prin astfel de activități, oamenii legii tind să fie mai aproape de societatea civilă, să le cunoască problemele și, să le acorde ajutorul necesar.

Cu un discurs în fața audienței a venit și Ion Casap, șef secție Ordine publică, care a vorbit despre importanța implementării noului  proiect  ce ține de Poliția comunitară și, despre funcționalitatea proiectului.

Deoarece Poliția comunitară presupune o activitate de voluntariat din partea societății civile, cu mai multe detalii despre acest concept a venit Mihaela Țopa, responsabilă de Relații cu publicul la IP Ocnița.

Organizatorii acestei ședințe au prezentat audienței și un film documentar  ”Poliția și Comunitatea: experiențe estoniene”. După vizionarea acestui film, publicul a devenit mai activ și, într-o atmosferă deschisă şi constructivă, au discutat pe marginea subiectului cu reprezentantul Institutului de Politici Publice, Iurie Pîntea.

În cadrul dialogului interactiv, s-a vorbit și despre problemele cele mai esențiale cu care se confruntă oamenii din sectorul Otaci. Anume identificarea problemelor și implicarea mai multor părți la soluționarea lor este scopul principal al implementării proiectului  „Promovarea implicării societății civile în consolidarea securității comunitare”.

Proiectul-pilot este testat în câteva localități din țară și, este implementat cu suportul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova și a Proiectului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Acţiunea face parte din Strategia de Dezvoltare a Poliţiei pentru anii 2016 — 2020.

Reporter EDIT Media

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий