Home / Cotidian / Seminarul lucrătorilor din domeniul Culturii din raionul Ocnița

Seminarul lucrătorilor din domeniul Culturii din raionul Ocnița

Seminarul lucrătorilor din domeniul Culturii din raionul Ocnița

La 12 decembrie s-a desfășurat seminarul raional al lucrătorilor din domeniul Culturii. Evenimentul a fost deschis de către Angela Crucichevici, vicepreședinte de raion, cu atribuții de servicii Secția Cultură. La seminar a participat șeful Direcției Finanțe, Constantin Gudima care, conform agendei, a vorbit angajaților din Cultură despre Legea privind sistemul unitar de salarizare.

Potrivit reprezentantului Direcției Finanțe, responsabili de calcularea salariilor angajaților din cultură vor fi autoritățile publice în subordinea cărora activează. Constantin Gudima a oferit o informație detaliată despre felul cum se calculează salariul de funcție.

În dependență de vechimea în muncă, se ajustează clasa de salarizare, și se înmulțește cu cifra de referință care este de 1500 lei pentru angajații din cultură

Dânsul a menționat că, în afară de acest salariu de funcție, angajații vor beneficia și de un spor pentru performanță. Mărimea sporului se planifică a fi 10% din fondul anual de salarizare a salariilor de funcții, dar se achită în baza rezultatelor evaluării performanțelor. În acest scop, fiecare primărie va aproba un Regulament cu privire la evaluarea performanței. În baza acestui Regulament, vor fi evaluate performanțele la fiecare trimestru pentru toți angajații. Prima evaluare va fi efectuată acum, în luna decembrie.

Cu privire la salarizare, lucrătorii din domeniul culturii au avut mai multe întrebări, la care au primit răspunsuri detaliate.

Despre implementarea noului cadru de reglementare, Legea cu privire la biblioteci, publicul a fost informat de către Eugenia Adamciuc, specialist superior secția Cultură. Angajații din Cultură au fost atenționați și depre elaborarea Registrului local al Monumentelor de for public.

În continuare, Angela Crucichevici a menționat sarcinile și obiectivele pentru trimestrul 4 al anului 2018. Totodată, a pus în discuție și programul acțiunilor cultural-artistice pentru anul 2019.  A vorbit despre inițierea a 4 evenimente culturale noi, precum și despre debutul desfășurării seminarelor teoretico-practice în teritoriu și despre importanța schimbului de bune practice din experiența colegilor din raionul Edineț și Drochia.

Nu au lipsit nici recomandările metodice, după care a urmat totalizarea programului național Novateca și înmânarea de către Natalia Ciugunicova a Certificatelor de calificare.

Pentru participarea la Concursul Cel mai original proiect de promovare a cărții și lecturii inclusiv cu ajutorul tehnologiilor, defășurrat în cadrul Programului Național Lectura Central, a fost decernată cu o Diplomă și cadouri, Tatiana Gîlcă de la Biblioteca publică din orașul Ocnița.

A finalizat evenimentul într-o atmosferă de sărbătoare, cu urări de bine în noul an ce vine.

EDIT Media

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий