Home / Cotidian / Sfaturi simple pentru un păr mai sănătos de la Doina APOSTOL, frizer-stilist din Ocnița

Sfaturi simple pentru un păr mai sănătos de la Doina APOSTOL, frizer-stilist din Ocnița

Sfaturi simple pentru un păr mai sănătos de la Doina APOSTOL, frizer-stilist din Ocnița

Șe știe că părul este unul din elementele esențiale ale imaginii pe care o avem și, modul în care acesta arată reflectă o parte a personalității noastre — starea sufletească și caracterul.

Deoarece părul este un element de bază al imaginii noastre, ne dorim să fie  ingrijit, sănătos și frumos. Este însă destul de greu să ne menținem părul sănătos și frumos, din cauza multitudinii de factori nocivi – stres, oboseală, diete, alimentație nesănătoasă, poluare experioară etc sau îngrijire incorectă.

Doina APOSTOL, frizer-stilist la salonul Eirena din orașul Ocnița ne spune câteva MODALITĂȚI SIMPLE PENTRU UN PĂR MAI SĂNĂTOS:

1.Spălarea cu șampon și balzam special pe timp de vară (cu efect de hidratare), spreiuri cu factori de protecție (mai ales când usuci părul cu uscătorul sau când te folosesti de placă) sprey termo protectie.

  1. Uscarea cu feonul la temperatura medie.
  2. Acoperirea părului (capului) când iesim la soare …de dorit să fie din fire naturale și ân culori deschise.
  3. După spălarea părului clătirea cu apă călduță (ca temperatura corpului).
  4. Folosiți ulei de avocado pentru protecția vârfurilor.
  5. Tăiarea vârfurilor regulamentar — 1cm-o dată la 2-3 luni.
  6. Uleiul hidratat: vara este obligatoriu ca să te folosești de el, îl aplici doar pe lungime și vârfuri …în acest sezon părul se deschide la culoare, datorită soarelui. Părul devine casant, vârfuri despicate și își pierde din strălucire și volum. Uleiul trebuie să fie natural de ex: de argan, de cocos sau avocado.
  7. Hidratare: pentru degradarea și căderea părului pe timp de vară este foarte important hidratarea, apa este un remediu natural, celulele corpului absorb apa și foliculii părului ramân astfel flexibili, lipsa apei va face ca părul să devină casant și pierde din strălucire.

MĂȘTI ÎN CONDIȚII CASNICE

*Tratament pentru păr subțire

Ai nevoie de: 100ml de bere (trebuie de lăsat să își piardă acidul), o linguriță de ulei și un ou crud. Amestecăm până la obținerea unei solutii omogene, se aplică pe păr uscat și curat,  se masează astfel încât să distribui uniform pe tot părul. Lăsăm să acționeze 30 min., apoi se clătește bine cu apă rece.

*Tratament pentru păr uscat

100ml de miere

2 linguri de ulei de maslin

Se aplică la rădăcină, masând ușor

Se lasă 20 min., apoi se clătește cu apă caldă.

*Tratament pentru păr ars sau vopsit

2 lingurițe de gel de aloe vera

2 lingurițe de glicerină vegetală

4 linguri de ulei de avocado

Se amestecă până la obținerea unei soluții omogene, se aplică întâi la rădăcină, masând și aplicăm pe toată lungimea părului, strângem părul într-un prosop timp de 20 min, apoi se spala

*Tratament pentru păr gras

O lingură de malai se presoară pe scalp cât mai aproape de rădăcină, după 10 min se înlătură pieptănându-l …poți repeta în fiecare zi

*Tratament impotriva căderii părului

Sucul de ceapă este unul dintre cele mai bune tratamente …se mărunțește jumătate de ceapă cu puțină apă, se aplică la rădăcină și se masează puternic. Se lasă 20-30 min, se clătește doar cu apă ( în toată ziua).

*Tratament antimatreață

3 linguri ulei de masline

3 linguri ulei de migdale

Se aplică pe rădăcină, se masează bine, se lasă 15-20 min până când simți că ți se încălzește scalpel, apoi se spală cu șampon și se clătește bine.

 ÎNTREȚINEREA PĂRULUI VOPSIT PE TIMP DE VARĂ

Foloșește șamponul și balsamul cu o formulă specială, șamponul pe bază de protein. Printre cele mai apreciate se numară Kerastase Intensive Nutrition Shampoo și Redken Extreme Protein Shampoo.

Alternează cu un șampon tonic. Printre cele mai apreciate se numără  Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo si Joico Color Endure.

Nu renunța la balsam de păr și tratament pentru păr vopsit. Ele mențin părul mătăsos și strălucitor. După vopsire  se recomandă  Redken Extreme Anti-Snap Leave-in Treatment sau Maroccanoil Restorative Hair Mask.

CELE MAI POPULARE TUNSORI ȘI COAFURI DIN VARA ANULUI 2018 (foto):

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий