Home / Cotidian / Starea de urgență în sănătate publică, prelungită până pe 31 iulie. Despre restricții și permisiuni

Starea de urgență în sănătate publică, prelungită până pe 31 iulie. Despre restricții și permisiuni

Starea de urgență în sănătate publică, prelungită până pe 31 iulie. Despre restricții și permisiuni

Perioada stării de urgență în sănătate publică se prelungește până la 31 iulie. Decizia a fost luată astăzi, 10 iulie, în cadrul ședinței CNESP. Reieșind din riscul iminent pentru sănătatea publică, Președintele CNESP, Ion Chicu, a menționat că se mențin, în aproape toate domeniile, prevederile și restricțiile de până acum. Rămâne în vigoare respectarea strictă a măsurilor de control și combatere a infecției COVID-19 pe întreg teritoriul țării, în mod special în incinta instituțiilor medico-sanitare, în transport și în unitățile comerciale.

Totodată, rămâne în vigoare măsura de autoizolare pentru o perioadă de 14 zile pentru cetățenii care revin acasă de peste hotare, excepție făcând anumite categorii, cum ar fi diplomații, agenții economici, persoanele cu proiecte strategice pe teritoriul nostrum;

Rămâne restricția pentru activitatea cluburilor de noapte, discoteci și alte zone de agrement, inclusiv și parcuri. În ultima parte, prim-ministrul a făcut o atenționare pentru Parcul „Orheiland”, care obstrucționează activitatea poliției și activează neconform.

Până pe 1 august, vor fi interzise ceremoniile, nunțile, cumetriile.

Instituțiile preșcolare, adică grădinițele, rămân închise. La fel, și taberele de odihnă pentru copii nu vor avea dreptul să activeze.

Atenție! Se permite:

Începând cu data de 16 iulie, vor fi relansate activitățile în sălile de sport, bazine, săli de fitness, cu deschiderea cabinelor de duș, vestiarelor. Totodată, centrele de reabilitare se vor reactiva etapizat și în conformitate cu recomandările de la Ministerul de restort, adică al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Edit-Media

 

About rciumac

Check Also

Asociația Veteranilor Ministerului Afacerilor Interne a donat kimono-uri Școlii Sportive din Ocnița

Recent, membrii Asociației Veteranilor Ministerului Afacerilor Interne au donat zece kimono-uri tinerilor judocani ai Școlii …

Добавить комментарий