Home / Cotidian / „Tehnici de învățare eficientă” la Liceul Teoretic M.Sadoveanu din Ocnița

„Tehnici de învățare eficientă” la Liceul Teoretic M.Sadoveanu din Ocnița

„Tehnici  de învățare eficientă” la Liceul Teoretic M.Sadoveanu din Ocnița

Școala cea mai bună este aceea în care înveți, înainte de toate, CUM să înveți“.

Nicolae Iorga

Trăim într-o societate informațională, în care știința înseamnă putere. De fapt, așa după cum spunea Napoleon Hill, “cunoștintele specializate pavează calea către bogății”. Așadar, dacă vrei să ai succes și să fii bogat, trebuie neaparat să devii excelent în ceea ce faci, sa fii printre cei mai buni din domeniul tău. Pentru a ajunge “în vârf”, ai nevoie să te specializezi continuu, să înveți și să te autoinstruiești mereu. Mai exact, trebuie să fii dedicat învățăturii pentru tot parcursul vieții.

În conformitate cu planul  de activitate a DÎ Ocnița, la  data  de 04 ianuarie  2018 s-a desfășurat  seminarul de bune practici în laboratorul de creație a învățătoarei Iurcenco Liliana cu genericul „Tehnici  de învățare eficientă” (Generalizarea și promovarea experienței pedagogice avansate). La seminar au participat  activ toți șefii comisiilor metodice raionale.

Participanţii la seminar au fost impresionaţi de condiţiile ce sunt create în liceu de către managerul iscusit al liceului dna Zaharco Niculina, pentru  desfăşurarea unui proces educaţional de calitate. Fiecare sală de clasă de la ciclul primar este dotată cu tablă magnetică, calculator, proiector, ecrane performante  şi o imprimantă pentru  4 clase. Oformarea/Dotarea sălilor de clase/claselor corespunde vârstei elevilor, este flexibilă şi conţine numai materialele ce se utilizează în cadrul orelor de studii.

Acest laborator de idei creative a fost ghidat de dna Nina Vacari, șef SMCFPC, DÎ Ocnița ce a motivat participanții într-o activitate de colaborare creativă, utilă și schimb de experiență. Moderatorul seminarului, dna Liliana Iurcenco, învățătoarea  cl.II-a /LT „M.Sadoveanu”/, a prezentat rețeta magică a succesului personal în plan profesional, care oferă posibilitate oricărui pedagog să obțină succese. În cadrul prezentării  au fost utilizate diverse metode și tehnici interactive: tehnica Ghemul, FRISCO, pixuri în păhare, discuția  filmulețului și multe altele, care au permis fiecărui participant să se implice activ și să-ți expună opinia.

Dna Nina Vacari, a prezentat secvența zilei ,,Învață-te să înveți” și a accentuat  factorii ce asigură succesul școlar, tehnici active pentru a învăța, cinci pași pentru memorare, etc. Bunele practici preluate de la  dna Liliana Iurcenco, vor fi promovate în cadrul comisiilor metodice locale și raionale.

 

Capmoale Tatiana,

șeful comisiei metodice raionale Limba engleză

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий