Home / Cotidian / Tineri instruiți și îndrumați în dezvoltarea afacerilor agricole

Tineri instruiți și îndrumați în dezvoltarea afacerilor agricole

Tinerii din diferite regiuni ale țării, care intenționează sau dezvoltă deja activități antreprenoriale agricole, au posibilitatea să fie instruiți în inițierea și gestionarea eficientă a afacerilor. Programul de instruiri va fi realizat în următoarele nouă luni în cadrul proiectului “Activități și metode educaționale inovative pentru tinerii din regiuni”, implementat de AO ”Asociația pentru Promovarea Antreprenorialului” (APA), cu suportul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova (USAID/APM).

Activitățile de instruire vor aborda subiecte ce țin de înregistrarea unei întreprinderi, utilizare eficientă a resurselor financiare, materiale și tehnice, aplicarea metodelor inovative de investiții în afaceri, stimularea creării şi dezvoltării întreprinderilor complexe, utilizarea tehnologiilor înaintate în producerea bunurilor și serviciilor.

Instruirile vor cuprinde 240 de tineri din țară cu vârsta de 18-35 ani, care locuiesc sau activează în localitățile rurale.

Ulterior, APA va selecta 40 de tineri deciși să-și dezvolte aptitudinile antreprenoriale pentru a benefica de mentorat din partea oamenilor de afaceri de succes în domeniile agricole și de instruire profesională agricolă.

Participanții care doresc să se înscrie la sesiunele de instruire vor fi informți prin autoritațile publice locale.

About rciumac

Check Also

Informație cu privire la ajutorul de  șomaj

La data de  01 aprilie 2020, Guvernul Republicii Moldova a aprobat proiectul de Lege cu …

Добавить комментарий