Home / Cotidian / Foto / Tinerii voluntari ai echipei „Implică-te şi TU” au ghidat excursii în Muzeul din oraşul Ocniţa

Tinerii voluntari ai echipei „Implică-te şi TU” au ghidat excursii în Muzeul din oraşul Ocniţa

Tinerii voluntari ai echipei „Implică-te şi TU” au ghidat excursii în Muzeul din oraşul Ocniţa

În Săptămâna Naţională a Voluntariatului, tinerii voluntari din Ocniţa au avut ocazia să ghideze excursii pentru o delegaţie venită din regiunea Preilu, Republica Letonia, cu scopul de preluare a bunelor practici în elaborarea și implementarea proiectelor în domeniul învăţământului,  turismului, culturii, dezvoltării afacerilor, precum şi  planificarea  teritorială la nivel local.

Oaspeţii, însoţiţi de vicepreşedintele raionului, Angela Crucichevici au efectuat o exursie la Muzeul Etnografic al or.Ocniţa şi Biblioteca Publică (director M.Taraban) . Aici oaspeţii au fost ghidaţi de tinerii „ ghizi – începători”, membrii echipei de voluntari  AO „PARADIS” (director L.Hropotinschii). Ghidarea în muzeul etnografic este un rezultat de durabilitate continuă în cadrul proiectului implementat „Patrimoniu şi Identitate locală.”

În cadrul intâlnirii cu membrii echipei de voluntari „Implică-te şi TU”,  delegaţia a luat cunoştinţă despre viziunea, misiunea şi valorile  AO „PARADIS”,  despre programele de dzvoltare din continuare. Prietenia s-a incins de nota „10”  şi,  în urma discuţiei la MADRM  or. Chişinău,  s-a convenit ca echipa să ajute Consiliul raional  în promovarea proiectului „Создание информационного туристического центра при Окницком этнографическом музее”, scris de dna Angela Crucichevici şi, totodată, să li se deschidă oportunităţi pentru a participa  în programele internaționale destinate tineretului, şi anume  programul Erasmus +, în care tinerii şi persoanele implicate în activitatățile tineretului  în cooperare cu parteneri străini, au posibilitatea de a dobândi noi cunoştinţe, abilităţi şi experienţă în crearea şi implementarea propriilor proiecte.

About rciumac

Check Also

Tinerii pot să facă mai mult decât să comenteze pe Facebook la postarea unui partid politic

La alegerile locale generale din acest an, elevii și studenții vor vota la secțiile de …

Добавить комментарий