Home / Cotidian / Vizita în teritoriu a formatorilor din cadrul proiectului Acces pentru Succes

Vizita în teritoriu a formatorilor din cadrul proiectului Acces pentru Succes

Vizita în teritoriu a formatorilor din cadrul proiectului Acces pentru Succes

Recent, în incinta Bibliotecii publice orășenești «Emil Loteanu» din Ocnița a avut loc o întrevedere a tinerilor voluntari din echipa «Implică-te și Tu», AO Paradis – actorii principali implicați în proiectul Acces pentru Succes, cu formatorii proiectului. Pentru a afla și a discuta detaliat așteptările participanților, la Ocnița a venit Anna Miodyńska din Polonoa, expert internațional în dezvoltare locală și Irina Arpentii, coordonator de proiect.

În cadrul unui dialog interactiv, tinerii și-au spus așteptările în urma realizării acestui proiect, au vorbit despre problemele cu care se confruntă și, totodată, au expus care sunt acele necesități pentru dezvoltarea lor ca personalitate.

Formatorii veniți de la Chișinău au răspuns tinerilor voluntari absolut la toate întrebările. Expertul internațional, Anna Miodyńska le-a dat și un șir de exemple din viața tinerilor din Polonia.

Grupul de iniţiativă AO Paradis, coordinator de proiecte Lilia Hropotinschi,   va beneficia de un suport financiar pentru inaugurarea și funcționarea unui Centru pentru tineret, idee realizată în cadrul proiectului „Acces pentru Succes: parteneriate pentru dezvoltare comunitară durabilă”.

În acord comun cu administrația raionului și a orașului Ocnița este stabilit localul unde va fi inaugurat Centrul pentru tineret.

Anume Casa de Cultură din orașul Ocnița, et.II – a fost ales de către tineri, ca spațiul destinat Centrului de tineret. În cadrul acestei vizite, formatorii au vizitat acest local.

Pentru oaspeții veniți de la capitală, a fost organizată și o excursie la Muzeul istorico-etnografic din orașul Ocnița și, au vizitat sălile din incinta bibliotecii. Excursia a fost realizată de Maia Taraban, directorul BPO Ocnița, delegația fiind însoțită și de către specialistul din Cultură, Jana Adamciuc.

Scopul vizitei în teritoriu a formatorilor a fost de a oferi un suport organizatoric ce ține de implementarea proiectului la Ocnița.

În proiect  sunt implicate 42 de comunități de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Proiectul Acces pentru Succes este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului ”Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” (80%) și de Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei, în cadrul programului ”Ajutorul Poloniei” (20%).

Reporter EDIT Media

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий