Home / Cotidian / Ziua Agricultorului sărbătorită la Ocniţa

Ziua Agricultorului sărbătorită la Ocniţa

Ziua Agricultorului sărbătorită la Ocniţa

Tradiţional, la sfârşitul lunii noiembrie se sărbătoreşte Ziua lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare. Şi truditorii pământului din raionul Ocniţa au făcut anumite totaluri, schimb de idei, întrnunindu-se la Ziua lor profesională. Evenimentul a fost organizat de către Direcţia Agricultură, Alimentaţie şi Privatizare,  cu susţinerea financiară a Consiliului raional.

Agenţii economici din domeniul agriculturii s-au întânit la masa de sărbătoare, organizată la restaurantul „Umbra Stejarului”.

În startul sărbătorii dedicate Zilei Agricultorului, preşedintele raionului Ocniţa, Vasile ROMANIUC a felicitat producătorii agricoli, dorindu-le multă sănătate şi realizări frumoase. Şi-a exprimat mândria şi mulţumirea faţă de agenţii economici, pentru că în acest an raionul Ocniţa s-a clasat pe primul loc pe republică la recolta grâului.

„ Vă mulţumesc pentru contribuţia esenţială întru dezvoltarea economiei raionului nostru, pentru  munca grea, dar nobilă, pe care o depuneţi zi de zi pe parcursul a multor ani, să vă bucuraţi de realizările în domeniul de activitate atât de important, să dea Domnul condiţii climaterice favorabile pentru roade bogate şi de calitate. Sănătate şi Succes!”, a menţionat dl Romaniuc.

Cu un mesaj de felicitare a venit şi vicepreşedintele raionului DMITRII COSTIOGLO. Dânsul le-a urat producătorilor agricoli prosperitate, sănătate şi susţinere, atât din partea familiei, cât şi din partea statului.

Cu anumite totaluri din sectorul agroalimentar, în faţa publicului a venit Veaceslav PÎSLARUC, şef al Direcţiei Agricultură, Alimentaţie şi Privatizare a CR Ocniţa.

“În present sectorul agrar din raionul Ocniţa este reprezentat de 50 de Societăţi cu Răspundere Limitată, ce prelucrează mai mult de 10ha, 77 gospodării ţărăneşti mari cu terenuri mai mari de 10 ha, consolidate, 559 gospodării ţărăneşti mici, o societate pe acţiuni şi un Colegiu Agroindustrial…”, a informat dl Pîslaruc. Vorbitorul a menţionat în discursul său că cele mai înalte rezultate au căpătat acei agenţi economici, care au o legătură strânsă cu ştiinţa, practica avansată, care au utilizat la creşterea culturilor cerealiere tehnologii inovative, seminţe de calitate, au efectuat lucrările de însămânţare şi îngrijire a culturilor în termini optimi şi calitativ. Drep exemplu a menţionat SRL “Bobul de aur”, conducător Nuca Alexei; SRL “Dîngenarul”, conducător Igor Popov; SA “Interagroinvest”, conducător Ciubuc Valeriu; SRL “Inatol-agro”, conducător Ion Tomai; SRL “Plai Bîrlădean”, conducător Tatiana Pavliuc; SRL “Naslavagroteh”, conducător Gheorghe Bîrlădean; SRL “Agro Matei”, conducător Dumitru Mutelica; GŢ “Condraţchii Eugen”, conducător Eugeniu Condraţchii; SRL “Palmoc-Agro”, conducător Pavel Ţîrchi; SRL “Lidia-Plus”, conducător Lidia Chilivnic şi mulţi alţi producători.

Cei mai buni, devotaţi şi responsabili, pasionaţi de munca ce o desfăşoară întru binele societăţii, au fost menţionaţi cu Diplome, atât din partea Guvernului, cât şi din partea Consiliului Raional Ocniţa.

Cu un mesaj de felicitare şi îndemn către colegi, s-a adresat şi expreşedintele raionului Ocniţa, Ion TOMAI. A propus ca, printr-un minut de reculegere, să fie cinstită memoria celora plecaţi în eternitate,care au pus bazele dezvoltării agricole în raion. Totodată, a adresat tinerilor producători agricoli un sfat, pe care, cândva, l-a primit de la un conducător renumit, care cel mai mult a realizat pentru Ocniţa – Serghei Fandofan: „Anul acesta aveţi roade mai bune, la anul poate şi mai bune. Asta se uită. Nu se uită faptele realizate pentru societate. Implicaţi-vă în viaţa socială a localităţii, să faceţi ceva ce să rămână, pentru binele oamenilor.

La sărbătoare au răsunat multe urări de bine pentru truditorii pământului. Au fost menţionaţi şi jubiliarii anului care, în mod festiv au fost felicitaţi. Dumitru MUTELICĂ a mulţumit organizatorilor pentru evenimentul dedicat Zilei profesionale a agricultorului şi, a urat colegilor unitate, indiferent la apartenenţa politică. „Să ne adunăm mai des, să ne împărtăşim problemele, dar şi succesele, să fim uniţi, indiferent la culoarea politică…”.

Cu un cadou muzical pentru agricultorii raionului a venit Ludmila Belonoşca, şef secţia Cultură a CR care a interpretat renumita piesă „Vai, sărmana turturică”din repertoriul Mariei Dragan.

Voia bună şi dispoziţia de sărbătoare a fost creată de membrii orchestrei de muzică populară a CR „Rapsozii Nordului”, conducător Ghenadie Garaz, împreună cu  vestitul viorist Victor Cioclea şi, colectvul coregrafic cu titlul «Model» de la Casa orășenească de Cultură Ocnița “Inspiraţie”, conducător Antonina Pavlova.

A moderat evenimentul Ala Leşcina.

Ludmila Podgurschii

 

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий