Home / Cotidian / Turneu Internațional la judo în memoria antrenorului Victor Slesari

Turneu Internațional la judo în memoria antrenorului Victor Slesari

 

Turneul Internațional la Judo, desfășurat tradițional în memoria antrenorului Victor Slesari, a adunat în sala Școlii Sportive din Ocnița sute de sportivi și, în exclusivitate, în calitate de invitați de seamă ai evenimentului, au venit campioni de talie mondială, europeană și națională.

Ideea de a organiza această competiție aparține fraților Eduard și Sergiu Tintiuc, care sunt și sponsorii principali ai evenimentului, susținut de către Direcția Învățământ, șef Ivan Zaharco și Consiliul Raional Ocnița, președinte Iurii Plopa, cu suportul Federației Moldovenești de Judo, a Comitetului Național Olimpic și implicarea Asociației Obștești «Ștefan cel Mare și Sfânt».

Evenimentul a fost onorat de prezența Președintelui Federației Moldovenești de Judo — Andrei GOLBAN; Vicepreședintele Federației de Judo, Sergiu TINTIUC, campion mondial Master; Vicepreședintele Asociației Ștefan cel Mare și Sfânt, Dumitru COROI; Avocata Ludmila GONCEARENCO (membră a AO Ștefan cel Mare și Sfânt); Avocatul Adrian CREȚU; Reprezentantul Guvernului în Teritoriu, Ghenadie GOGOLI; Viceprimarul orașului Ocnița, Marcel GÎRTOPAN; Primarul satului Clocușna, Iurie BUCUN; Conducătorul Detașamentului de Pompieri și Salvatori, Chișinău, Emilian IAȘCIUC; Campionul European, Victor STERPU; Campionul național Vadim JUC; Directorul Școlii Sportive din Sîngerei, Viorel MIDRIGAN, campion național la judo; Directorul Școlii Sportive Secureni, Tudor Blîndu, antrenor emerit al RM ș.a

Asociația Obștească «Ștefan cel Mare și Sfânt», președinte Andrei BATEREANU, salută promovarea acestui gen de activitate, căci scopul Asociației constă în promovarea valorilor naționale, patriotice și creștine în continuarea tradițiilor stabilite de celebrul înaintaș și Domnitor al Moldovei, Ștefan cel Mare și Sfânt. Asociația Obștească Ștefan cel Mare și Sfânt necondiționat contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova prin implementarea şi susţinerea iniţiativelor de acţiune permanentă, în toate domeniile, inclusiv, în sport. În acest contex, alături de frații Tintiuc, vicepreședintele asociației Dumitru Coroi, împreună cu Ludmila Goncearenco, au înmânat cadouri învingătorilor. În premieră, pentru contribuția personală întru servirea neamului, pentru promovarea activităților care duc la propășirea neamului și a Țării, au fost decorați de către Dumitru Coroi și Ludmila Goncearenco, cu Ordinul-Insigna Ștefan cel Mare și Sfânt, de gradul- I seria Argint 30 Ani, Eduard Tintiuc, Victor Ursan și Nicolae Blîndu. Cu Ordinul-Insigna Ștefan cel Mare și Sfânt, de gradul — I seria Aur 30 Ani, liderii asociației l-au decorat pe Tudor Blîndu, fondatorul judo-ului în rl Ocnița și pe Iurii Plopa, președintele raionului Ocnița. Totodată, campionul național Vadim JUC a venit cu premii speciale pentru cei mai buni antrenori de judo: Ghenadie Prepeliță și Ilie Liciu.

Cele mai multe medalii de aur au fost cucerite de sportivii de la Liceul Republican Sportiv (secția Luca) și clubul sportiv Tory din Tiraspol. Pe locul III s-a clasat Școala Sportivă Dumitru Atanasov din Sângerei.

Turneul internațional la Judo, în memoria lui Victor Slesari s-a desfășurat la a 5-a ediție și a întrunit sportivi din Ucraina și Moldova.

Evenimentul s-a desfășurat în incinta Școlii Sportive Ocnița și a fost moderat de către Delia Cotoman și Melisa Tintiuc.

 

Ludmila Podgurschii

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий