Home / Cotidian / O discuție de suflet cu legendarul Denis VIERU, lider mondial la judo

O discuție de suflet cu legendarul Denis VIERU, lider mondial la judo

 

— Ce stă în spatele succesului unui sportiv desăvârșit, precum Dvs?

— La general, aș menționa, răbdarea. Zi de zi trebuie să execuți antrenamente, dacă vrei să progresezi, să performezi. Disciplina. Judo-ul îți creează o disciplină perfectă care te ajută mult în viață. Motivația. Trebuie să găsești motivație în orice alegi să faci. Dorința intensă de a-ți demonstra însuși ție că poți, consider, e un lucru mare. Și, cred că, să asculți de sfatul celor experementați în domeniu, dacă vrei să avansezi și tu.

— Ai modele pe care le urmezi în judo?

— Da. În judo am avut 3 modele: un uzbec, cu o carieră strălucitoare, Rishod Sobirov îi spune. Al doilea, Arsen Galstyan este un judoka rus – îmi plăcea stilul de luptă, cum gândește și tacticele. Al treilea, un coreean, îi spune Choi Min-ho. Are o tehnică de luptă deosebită, interesantă. Și fiecare dintre acești enumerați erau în categoria de 60 kg. Deci, îmi place foarte mult sportivii care sunt energici, foarte rapizi și rezistenți. Și eu acuma sunt în categoria de 66 kg și mă revăd în ei.

Acum, sincer să spun, admir mai mult personalități nu din domeniul sportului.

— De ce?

— Am o dorință de a progresa zi de zi, învăț de la o mulțime de oameni de valoare, și nu contează în ce domenii excelează.

— Sportul te-a schimbat?

— Da. Inițial, aveam dorință de a face sport pentru bani, ca să mă simt împlinit în viață. Apoi, totul s-a schimbat. Banii nu sunt pe primul loc. Pe primul loc sunt relațiile dintre oameni și recunoștința. Pentru asta muncesc.

— Ce vis ai?

— Acum sunt într-o perioadă când îmi doresc foarte mult să fac istorie. Să fiu cunoscut, să apar în discuții. Cred că, să scrii, să lași ceva nemuritor în urma ta, e un lucru frumos, poate în asta și constă sensul vieții.

— Mulțumim, Denis, pentru această discuție sinceră și plăcută. Succes!

 

Amintim, Denis VIERU, recent, a cucerit titlul suprem de campion absolut la categoria de 66 kg, la Campionatul European la Judo Seniori Montpellier în Franța. Tot la aceste competiții spectaculoase Petru PELIVAN a câștigat medalia de bronz. Moldova a ocupat locul 5 în clasamentul pe medalii, din 45 de țări participante!

Directorul Școlii Sportive Ocnița, Eduard Tintiuc transmite sincere felicitări campionilor Denis Vieru și Petru Pelivan, precum și Federației de Judo a Republicii Moldova, domnului Președinte al Federației Andrei Golban, dlui Sergiu Tintiuc, Vicepreședintele Federației de Judo a RM, dlui Victor Florescu, Prim Vicepreședinte, Muhtar Murtazaliev, Vicepreședinte.

 

Ludmila Podgurschii

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий