Home / Direct din viata / Bucuria darului împărţit cu cei şapte copii rămaşi fără mamă

Bucuria darului împărţit cu cei şapte copii rămaşi fără mamă

Bucuria darului împărţit cu cei şapte copii rămaşi fără mamă

Ludmilafh 359

Să revenim la povestea tristă a celor 7 copii, recent rămaşi fără mamă, ce locuiesc în Grinăuţi-Moldova, r-l Ocniţa.

De această dată, acasă era doar un singur copil. Ni-au spus că ceilalţi fraţi, împreună cu tatăl sunt la cimitir, la mormîntul mamei. Atunci l-am rugat să ne deie numărul de mobil al surorii mai mari. „Ea nu are mobil…”, mi-a spus băieţelul. Şi, deoarece aveam mai multe colete pe care oamenii ni le-au transmis, nu puteau fi lăsate aşa la poartă. Am hotărît să ne ducem la ei, acolo unde se aflau… I-am întîlnit deja în drum spre casă, veneau toţi grămăjoară. Dacă prima dată cînd ne-am văzut ne priveau cu o neîncredere oarecare, acum, ne-au întîmpinat cu priviri calde din care emana speranţă şi un sentiment de mulţumire. Din discuţia cu d-l Valentin, tatăl copilaşilor, am înţeles că se roagă mult ca Domnul să-l ajute să-şi crească, să-şi educe copiii cu dragoste faţă de semeni şi de Cel de Sus. Mulţumeşte Domnului că sunt oameni care-l ajută, care-l susţin şi, care i-au întins această mînă de ajutor pentru copiii lui.

Le-am spus că toate aceste pachete sunt aduse de la Chişinău, din partea unor oameni care împărtăşesc cu ei acest gol al sufletului şi-i îndeamnă să fie tari, să crească mari şi sănătoşi! Le-am povestit despre toate aceste doamne care ne telefonaseră pentru a le transmite darurile. Acele nume pe care le aveam înscrise pe-o foaie, d-l Valentin m-a rugat să i le dau, pentru a fi citite la Sănătate în aceste zile sfinte.

 

„Vă mulţumesc nespus de mult pentru acest ajutor…vedeam că fraţii şi surioara mai mică au nevoie de ceva îmbrăcăminte mai nouţă, însă înţelegeam că nu ne putem permite…Iar acum, avem chiar şi de ales cu ce să-i îmbrac, ne-a spus Daniela, sora mai mare care, silită de circumstanţe, se simte Mama celor 5 fraţi mai mici ca ea. Iar acele hăinuţe care nu coincid cu mărimea noastră, noi ştim ce vom face…mai sunt copii săraci în sat…”

 

M-a impresionat mult cum gîndeşte această domnişoară de 18 ani care trăieşte într-o atmosferă de jertfire de sine şi dragoste. E imposibil ca iubirea să nu nască iubire şi dăruire.

Vă îndemnăm să trăim cu toţii bucuria darului împărţit cu cei mai trişti ca noi.

 

Ludmila Podgurschii

 

„Nu contează cît dăruiești, ci cît de multă dragoste pui în ceea ce dăruiești.” — Maica Tereza

About rciumac

Check Also

În scaun cu rotile, Denis Naghirneac a ales să meargă înainte

Într-o clipă viața mea s-a schimbat la 360 de grade, spune Denis Naghirneac, un tânăr …

Добавить комментарий