Home / Cotidian / Sport / 2 medalii de aur pentru Clocuşna în Campionatul RM la sambo

2 medalii de aur pentru Clocuşna în Campionatul RM la sambo

2 medalii de aur pentru Clocuşna în Campionatul RM la sambo

Recent, în oraşul Bălţi s-a desfăşurat Campionatul republican la lupta sambo pentru cadeţi.  Au participat sportivi din toată republica. Raionul Ocniţa a fost reprezentat de 2 discipoli al Şcolii Sportive, filiala Clocuşna – Dana Tcaci

şi Maxim Matveiciuc.

Ambii au revenit acasă cu medalii de aur. Antrenorul Ghenadie PREPELIŢĂ, cuprins de emoţii spune că este mândru de rezultatele obţinute. „ …şi Dana şi Maxim  au dat dovadă de performanţă, demonstrând spectaculos nivelul înalt de pregătire…Dana a avut 4 lupte. Una dura nu mai mult de 6-7 secunde…de mai mult timp nu avea nevoie ca să demonstreze superioritatea tehnică în faţa adversarei. S-a luptat la categoria de 60 kg. Maxim a avut 5 lupte. La fel a fost înscris la categoria de 60 kg şi, a reuşit să cucerească I loc”.

Potrivit lui Ghenadie Prepeliţă, antrenor al Şcolii Sportive, participarea ocniţenilor a fost posibilă graţie ajutorului şi implicării directorului Eduard TINTIUC şi, susţinerii financiare acordată de Victor Ursan, specialist principal în probleme Tineret şi Sport a CR Ocniţa.

Noii Campioni clocuşneni sunt invitaţi să participe la Campionatul European ce se va desfăşura la 1-2 decembrie,  în oraşul Praga. Acest sentiment de bucurie şi mândrie, pentru Ghenadie Prepeliţă este umbrit doar de actuala problemă — lipsa de surse financiare. Speră mult că va fi soluţionată problema şi, discipolii săi vor reuşi să-şi demonstreze performanţele şi la nivel european.

Directorul Şcolii Sportive, Eduard TINTIUC  aduce sincere mulţumiri şi felicitări sportivilor şi antrenorului pentru rezultatele remarcabile şi, cu siguranţă, măiestria sportivă este apreciată şi va fi susţinută.

Edit Ocniţa

About rciumac

Check Also

O discuție de suflet cu legendarul Denis VIERU, lider mondial la judo

  — Ce stă în spatele succesului unui sportiv desăvârșit, precum Dvs? — La general, …

Добавить комментарий