Home / Cotidian / 2 personalităţi din raionul Ocniţa au primit Medalia „Meritul Civic“

2 personalităţi din raionul Ocniţa au primit Medalia „Meritul Civic“

Menţionăm: 2 personalităţi din raionul Ocniţa au primit Medalia „Meritul Civic“. Aflaţi cine sunt medaliatele.

 

Preşedintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, prin decretul prezidenţial, la 27 aprilie, 2016, pentru merite deosebite, a acordat distincţii de stat mai multor persoane, dintre care 2 – din raionul Ocniţa. Cele care s-au învrednicit de cea mai înaltă distincţie de stat, primită din partea preşedintelui ţării, sunt neobositele doamne:

Ludmila BELONOŞCA, preşedinte al Organizaţiei Obşteşti „Cernobîl” din r-l Ocniţa;

Raisa PERJUN, şef al Serviciului Arhivă al Consiliului Raional Ocniţa.

 

La justa valoare au fost apreciate meritele d-nei Ludmila Belonoşca,  care a participat la lichidarea consecințelor avariei de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl, care, acum 30 de ani, cu mult curaj, a contribuit la diminuarea efectelor acestei nemiloase  calamnități.

belonosca

„A primi o distincţie de stat este nu doar o bucurie şi satisfacţie, e o totalizare a contribuţiei tale în dezvoltarea societăţii…Această distincţie mă obligă să muncesc cu abnegaţie şi mai mult…“, spune d-na Ludmila Belonoşca.

 

Pentru meritele deosebite în domeniul arhivistic, pentru activitate prodigioasă, devotament pentru profesia de arhivist, înaltă măiestrie profesională, pentru performanţe excelente în onorarea vocaţiei de păstrător al memoriei colective a poporului nostru, Medalia „Meritul Civic” a fost acordată şefului Serviciului arhivă al Consiliului raional Ocniţa, Doamnei Raisa Perjun.

meritul_civic

Primind această Medalie, sunt conştientă de valoarea şi, în continuare, îmi voi aduce aportul la completarea, păstrarea, evidenţa şi valorificarea documentelor care fac parte din fondul raionului Ocniţa”, ne spune Raisa Perjun.

Stimate Doamne, Vă adresăm cele mai sincere felicitări, însoţite de urări de bine, noroc şi prosperare  în activitatea ce o desfăşuraţi.

Edit Ocniţa

merit

sursa presedinte.md

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий