Home / Educatie / A fi sau a nu fi un director model

A fi sau a nu fi un director model

A fi sau a nu fi un director model

Ce înseamnă să fii un director bun în adevăratul sens al cuvântului?

Este suficient să deţii funcţia şi să îndeplineşti formalităţile cotidiene?

Eu consider că doar unul pe care natura şi munca asiduă l-a înzestrat cu anumite calităţi organizatorice. Un astfel de manager este doamna Cerneţcaia Angela, directoarea gimnaziului Gîrbova.

Plecând de la premisa că într-o şcoală toate cadrele didactice beneficiază de aceeaşi pregătire, mă întreb:

Este oricare dintre profesori capabil să îndeplinească cu succes funcţia de director?

Din dorinţa de a răspunde la întrebările pe care le-am lansat o să încerc în rândurile următoare să schiţez câteva din calităţile pe care le deţine doamna directoare.

Doamna Angela  deţine capacitatea de a realiza ea însăşi toate sarcinile pe care le dă subalternilor şi de a fi un exemplu în acest sens.

Directoarea nu  manifestă lipsă de respect faţă de un cadru didactic din şcoală în faţa elevilor sau a părinţilor elevilor.

Managerul gimn.Gîrbova  are capacitatea de a gestiona cu calm chiar şi situaţiile dificile.

Doamna Cerneţcaia  Angela este  omul care menţine o atmosferă plăcută la nivelul relaţiilor dintre colegi în unitatea de învăţământ pe care o conduce.

Directoarea noastră este un manager iscusit, în a cărei sarcină sunt puse numeroase şi variate probleme ale şcolii, pe care dumneaei le rezolvă cu succes.

A fi sau a nu fi un director model? aceasta a fost întrebarea. Iar acestea au fost răspunsurile. Răspunsurile mele personale, sincere şi obiective şi, mai presus de toate, lipsite de vreo urmă de interes, răspunsurile mele extrase din realitatea pe care o trăiesc, o simt şi o gândesc în fiecare zi, răspunsuri prin care am dorit  să remarc la doamna Cetneţcaia Angela onestitatea, corectitudinea, respectul faţă de celălalt şi respectul faţă de sine.

Bodiu Liliana, profesor din gimn.Gîrbova

About rciumac

Check Also

INTERVIU/Dumitrița PÎRLEA — unica elevă din raionul Ocnița cu 10 pe linie la BAC

Dumitrița Pîrlea este absolventă a Liceului Teoretic Mihail Sadoveanu din orașul Ocnița. Tânăra, pasionată de …

Добавить комментарий