Home / Cotidian / „Acces pentru succes” la Ocniţa. Tinerii voluntari şi conducerea raionului — la o masă rotundă

„Acces pentru succes” la Ocniţa. Tinerii voluntari şi conducerea raionului — la o masă rotundă

„Acces pentru succes” la Ocniţa. Tinerii voluntari şi conducerea raionului — la o masă rotundă

Întrunirea a avut loc în sala de şedinţe  a Consiliului Raional. Tinerii din echipa de voluntari „Implică-te şi TU”, însoţiţi de coordonatorul Lilia Hropotinschii au solicitat un dialog cu conducerea raionului, pe marginea proiectului „Acces pentru  succes”.

Tinerii au venit cu o propunere de parteneriat întru implementarea proiectului „Acces spre succes” şi a proiectului de creare a Centrului de Tineret, fondator CR. Ei susţin că, pentru o comunicare fertilă, de a-şi dinamiza şi fertiliza aplicarea la noi proiecte, au nevoie de un spaţiu. La întrunire, întru susţinerea tinerilor, au venit  reprezentanţii Fundației „Solidarity Fund PL” în Moldova –Tomasz Horbowski – director, şi Marina Albu -coordonator de proiecte.

Autorităţile susţin focalizarea tinerilor în acest proiect şi, le-au propus câteva variante unde ar putea fi deschis acest Centru al tinerilor care, le va oferi spaţiul de activitate. Opinia voluntarilor nu a coincis în totalmente cu cea a conducerii de raion. Grupul de iniţiativă a tinerilor a spus autorităţilor exact ce-şi doresc şi, în ce ar consta ajutorul şi susţinerea Consiliului raional ca, în Ocniţa să activeze prosper Centrul de Tineret.

Proiectul „Acces pentru succes: parteneriate pentru dezvoltare comunitară durabilă este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii” și cofinanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia, în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Asistența Poloniei.

 
 
 
 
 

 

About rciumac

Check Also

O discuție de suflet cu legendarul Denis VIERU, lider mondial la judo

  — Ce stă în spatele succesului unui sportiv desăvârșit, precum Dvs? — La general, …

Добавить комментарий