Home / Cotidian / „Acces pentru succes” la Ocniţa. Tinerii voluntari şi conducerea raionului — la o masă rotundă

„Acces pentru succes” la Ocniţa. Tinerii voluntari şi conducerea raionului — la o masă rotundă

„Acces pentru succes” la Ocniţa. Tinerii voluntari şi conducerea raionului — la o masă rotundă

Întrunirea a avut loc în sala de şedinţe  a Consiliului Raional. Tinerii din echipa de voluntari „Implică-te şi TU”, însoţiţi de coordonatorul Lilia Hropotinschii au solicitat un dialog cu conducerea raionului, pe marginea proiectului „Acces pentru  succes”.

Tinerii au venit cu o propunere de parteneriat întru implementarea proiectului „Acces spre succes” şi a proiectului de creare a Centrului de Tineret, fondator CR. Ei susţin că, pentru o comunicare fertilă, de a-şi dinamiza şi fertiliza aplicarea la noi proiecte, au nevoie de un spaţiu. La întrunire, întru susţinerea tinerilor, au venit  reprezentanţii Fundației „Solidarity Fund PL” în Moldova –Tomasz Horbowski – director, şi Marina Albu -coordonator de proiecte.

Autorităţile susţin focalizarea tinerilor în acest proiect şi, le-au propus câteva variante unde ar putea fi deschis acest Centru al tinerilor care, le va oferi spaţiul de activitate. Opinia voluntarilor nu a coincis în totalmente cu cea a conducerii de raion. Grupul de iniţiativă a tinerilor a spus autorităţilor exact ce-şi doresc şi, în ce ar consta ajutorul şi susţinerea Consiliului raional ca, în Ocniţa să activeze prosper Centrul de Tineret.

Proiectul „Acces pentru succes: parteneriate pentru dezvoltare comunitară durabilă este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii” și cofinanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia, în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Asistența Poloniei.

 
 
 
 
 

 

About rciumac

Check Also

Pedepse noi pentru șoferii care urcă la volanul mașinii în stare de ebrietate

Pedepse noi pentru șoferii care urcă la volanul mașinii în stare de ebrietate De astăzi, …

Добавить комментарий