Home / Cotidian / Ajutorul umanitar din România

Ajutorul umanitar din România

Ajutorul umanitar din România, acordat Republicii Moldova a ajuns şi în raionul Ocniţa

 

În raionul Ocniţa, ajutorul umanitar, oferit de Guvernul României, a fost distribuit pe primării, la 16 aprilie curent. Nu a fost repartizat oricum, ci strict conform unor anumite reguli, elaborate de Guvern. Fiecare primar, fiind prezent la locul de depozitare, conform listei nominale de beneficiari prezentate de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, a primit lotul de zahăr şi coletele precizate pentru localitatea sa. Începînd de luni, 18 aprilie,  repartizarea va fi continuată la nivel local. Pentru evitarea erorilor, fiecare beneficiar eligibil va confirma primirea ajutorului umanitar prin semnătura personală.

În scopul asigurării unui proces transparent de distribuire a donaţiei,  a fost creată, la nivel raional, o comisie specială de distribuire a ajutorului umanitar din România. Preşedintele acestei comisii, d-l Andrei Ţopa, menţionează că şi în fiecare primărie au fost constituite comisii pentru recepţionarea şi distribuirea ajutorului umanitar la nivel local.

Conform datelor oferite pentru Edit Ocniţa de către şeful Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei, d-l Iurie Rusu, de acest ajutor vor beneficia: azilul de bătrîni din s. Călărăşeuca, casa de copii de tip familiar, invalizii de gr.I şi copii invalizi de gr. I de la naştere, precum şi 1658 micuţi de la grădiniţele de copii din raion. Ajutorul umanitar conţine zahăr şi colete cu produse alimentare (făină, paste făinoase, conserve din carne, pateu, conserve din legume, precum şi păcură). De colete vor beneficia 539 de invalizi, de colete şi zahăr (5 kg-1persoană) – 536 de persoane, iar copiilor de la grădiniţe le-au revenit cîte 4 kg fiecăruia.

Menţionăm că, de ajutorul umanitar va avea parte şi secţia Pediatrie a IMSP SR Ocniţa, precum şi 38 de copii tutelaţi în r-l Ocniţa.

Ajutorul umanitar, oferit Moldovei de Guvernul României, are o valoare de aproape patru milioane de euro.

 

Edit Ocniţa

Ludmilafh 798 Ludmilafh 800 Ludmilafh 818 Ludmilafh 814 Ludmilafh 813 Ludmilafh 808 Ludmilafh 804

About rciumac

Check Also

«Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează»

Inspectoratul de Poliție Ocnița se alătură Campaniei «Siguranța prin recensământul armelor: Controlează, Raportează, Protejează» Inspectoratul …

Добавить комментарий