Home / Cotidian / Aliona Bacal: Profesia de Pedagog — pe cât de plăcută, atât și de complicată

Aliona Bacal: Profesia de Pedagog — pe cât de plăcută, atât și de complicată

Interviu realizat cu Aliona Bacal, director adjunct, gimnaziul Mereșeuca, cu prilejul Zilei profesionale

— Ce V-a motivat să alegeți profesia de Pedagog?

— De mică mi s-a creat impresia că un Dascăl este un Om de valoare, un model de succes în viață. Dragostea de pedagog s-a transmis de la mama,precum și de la unchi și matușa mea.Influența pe care o are un pedagog asupra unui om se ridică la cel mai înalt rang. În alegerea profesiei am fost inspirată, nemijlocit, de atitudinea dirigintei de clasă – Pîslaruc Tamara, cea care ne-a sculptat caracterul și sufletul, cea care cu credință și dăruire ne-a îndrumat spre Cunoaștere și Înțelepciune.

— Cum e să fii Pedagog?

— Pe cât de complicată, atât și de plăcută este această meserie. Nobila îndeletnicire intelectuală are o mare responsabilitate. În mâinele sale, pedagogul modelează și sculptează viitorul țării. Cu regret, tinerii de astăzi nu prea văd în profesia de Pedagog un model de reușită în viață. Între caiete, cărți și documente, pedagogul este ca o lumânare care se epuizează pentru a lumina calea altora.

— Ce mesaj aveți pentru colegi?

— Mesajul este simplu — prin greutăți spre stele,scumpi și dragi colegi!

— Vă mulțumim! Fie ca seminţele de Omenie şi Nobleţe pe care le semănaţi în sufletele copiilor peste ani să dea roade bogate!

EDIT Media

About rciumac

Check Also

S-au stins luminile din bradul de Crăciun al raionului Ocnița. Cum s-a încheiat Festivalul tradițiilor și obiceiurilor sărbătorilor de iarnă

Добавить комментарий